Äidin opein – Maton lumipesu

Mahtaako perinteisellä talvilomaviikolla riittää pakkasta ja sataa puhdasta lunta? Silloin olisi nimittäin oiva tilaisuus mattojen lumipesuun.

Lumipesu sopii erityisen hyvin villamatoille, joita ei pestä vesipesussa. Mutta perinteinen räsymattokin raikastuu lumipesulla. Vie matot hyvissä ajoin ulos jäähtymään. Lämpimään mattoon lumi tarttuu kiinni eikä pesu onnistu. Levitä kylmä matto puhtaalle lumelle oikea puoli lunta vasten. Huiski maton päälle lunta ja harjaa se sitten pois. Tamppaa matto joka kohdasta mattopiiskalla. Käännä matto ja hämmästele! Kuvan likaisesta lumesta näet selvästi, missä kohden mattoa pitkin on kuljettu eniten.

Siirrä matto uuteen kohtaan puhdasta lunta ja toista edellä kuvattu. Nosta matto mattotelineelle ja harjaa lumi pois. Anna maton vielä kuivua ja tuulettua jonkin aikaa.

Levitä lumipesty matto lattialle, ihastele kirkastuneita värejä ja raikasta tuoksua!

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti