100 tasa-arvotekoa

Helsingin kaupungintalon juhlasalissa järjestetty starttitilaisuus käynnisti Suomen juhlavuoteen hankkeen, jonka Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta vetävät yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Lähes 400 osallistuja ja 40-tasa-arvotekojen esittelijää juhlistivat naisten ja tasa-arvon juhlavuoden alkua. Ohjelmassa oli myös musiikkia ja yhdessä harjoittelimme ”ilmatangoa” – tiedättehän kuinka ilmakitaraa soitetaan…

Puheenvuoroja käyttivät mm. hankkeen kunniatoimikunnan puheenjohtaja presidentti Tarja Halonen, Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Sari Raassina ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Hän totesi, että ”Sukupuolten tasa-arvon edistäminen on Helsingin kaupungin strategian keskeinen tavoite. Haluamme pääkaupunkina edistää naisten ja tyttöjen osallistumista kaikessa toiminnassamme”. Helsinki julkaisee Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kaupungin 100 tasa-arvotekoa ja yhtenä uutena tasa-arvotekona Ritva Viljanen haastoi kaikki Suomen kunnat mukaan aktiivisiin toimiin tasa-arvon edistämiseksi.

Tule sinäkin tekemään Suomen juhlavuodesta upea tasa-arvon ja naisten juhlavuosi!

Suomi100 on myös naisten! Katso lisää: 100 tasa-arvotekoa

Vastasimme opiskelijani Orvokin kanssa Kalevalaisten naisten haasteeseen tulla paikalle juhlistamaan tilaisuutta kansallispukuuun pukeutuneena. Vaikka kansallispuku usein nähdään naisten yllä, se kuuluu yhtälailla pojille ja miehille. Lupaan muistaa tämän, kun puhun tai kirjoitan kansallispuvuista.

Minkälaisia isoja ja pieniä tasa-arvotekoja itse kukin voi tehdä? Haastan sinut miettimään omia mahdollisuuksiasi tehdä hyvää tasa-arvoisemman Suomen puolesta.


 

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti