Johtolanka

Tampereen Museokeskus Vapriikissa on esillä TEXO:n 10. tekstiilitaiteen triennaali aina 5.2. 2017 asti. Hyvä syy matkustaa Hämeeseen!

Näyttelyssä on esillä 40 teosta 36 taiteilijalta. Näyttelyn työt tulkitsevat ja kommentoivat ajan ilmiöitä eri näkökulmista. Esillä olevat työt valinnut jury painotti ratkaisuissaan tekniikoiden ja taituruuden rinnalla sisällön merkitystä tämän päivän tekstiilitaiteessa.

Silja Puranen kertoo teoksestaan ”Sotaratsu” 2015 mm. näin (kuvassa osa teoksesta):

”Eläinten haavoittuvuuden kautta kuvaan ihmisten harjoittamaa vallankäyttöä niin toisiaan kuin ympäristöään kohtaan”.

Johtolanka-triennaalissa mukana ovat taiteilijat: Kaisa Berry, Timo Berry, Liina Blom, Synnove Dickhoff, Katri Haahti, Leena Halme, Eeva Heikkinen, Elina Helenius, Katja Huhmarkangas, Leena Illukka, Laura Impola, Helena Kaikkonen, Aino Kajaniemi, Merja Keskinen, Tanja Koistila, Katja Luoto, Niina Mantsinen, Outi Martikainen, Nina Nisonen, Maria Nuutinen, Deepa Panchamia, Silja Puranen, Minnamarina Tammi, Heli Tuori-Luutonen.

Tupu Mentu

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti