Aseman näyttely ja avoin työhuone

Vuolingon aseman kesänäyttely on ohitse, mutta työhuone on auki Konstrundanin aikana 3.-4.9.

Mikkelin liepeillä vanhalla Vuolingon asemalla oli heinäkuussa esillä Maija Eskon maalaamia käyttö- ja taidetekstiilejä, valokuvia hevosista sekä sarja Tupu Mennun huovuttamia ja kirjomia humoristisia pehmeitä veistoksia. Näyttelyssä oli myös molemmilta muutamia luonnonväreillä toteutettuja teoksia.

Näyttelyssä kävijöitä kiinnosti myös aseman historia ja sen eri vaiheet. Monet näyttelyvieraat kertoivatkin mielenkiintoisia tarinoita ja muistoja paikan historiasta. Asemalla oli aikanaan posti ja sen kautta kuljettiin niin tansseihin kuin kouluun Mikkeliin.

sininenkirjonta_007_pieniSvenska kulturfonden järjestää jo yhdeksättä kertaa eri puolilla Suomea viikonloppuna 3.-4.9. klo 12-18 Konstrundan -tapahtuman, jossa on mahdollisuus päästä katsomaan taidekäsityöläisten ja taiteilijoiden työskentelyä heidän työhuoneillaan. Tänä vuonna on mukana 10 kohdetta Mikkelin seudulla Etelä-Savossa; myös Vuolingon asema on tuolloin auki. Kaiken kaikkiaan tapahtumassa on mukana yhteensä 250 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa – esillä on taidetta ja käsityötä laidasta laitaan. Tarkemmat tiedot kohteista ja niiden sijainnista löytyvät www.konstrundan.fi –sivuilta.

sininenkirjonta_006_pieniVuoligon asema / Vuolinko Station
Tupu Mentu
Taidekäsityö /Konsthantverk
Vanhamäentie 28 B
50600 Mikkeli

Kuvat: Sakari Mentu

 

http://localhost/ajankohtaista/asema-kankaalla

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti