Pitsiä pataan

Tilkkutyökurssilla on käytetty jo tiensä päähän tulleita liinavaatteita tai niiden osia osana ommeltavia töitä moninaisiin uusiin tarkoituksiin.

Tekstiilit ovat usein olleet rähjääntyneitä. Niissä on ollut likatahroja, jotka eivät lähde pesussa pois. Ajan patina on myös kellastuttanut niitä ja valkoisesta on vain muisto jäljellä. Kovan käytön tuloksena työt ovat olleet myös rikkinäisiä, joten vain osa on voitu käyttää.

Päätimme uudistaa materiaaleja värjäämällä niitä kukin mieluisikseen. Samalla värjättiin myös kangasta, joten työn kokoaminen oli mukava usean eri materiaalin lopputulos. Väripadasta tupsahti ”uusia” pitsejä, brodyyreitä, kirjontoja ja kankaita. Lopputulokset olivat niin ihastuttavia, että niistä työstäminen antoi aivan uuden näkemyksen vanhan tekstiilin käyttötarkoitukselle.

Sinisävyisiä.KuvaR.TorniMustia.Kuva R.TorniPerinteinen valkoinen pitsi putkityynyn päädyssä.Punaiseksi värjätty valkokirjonta.Kuva R.Torni

 

 

 

Värjäysmestarina toimi tuntiopettaja Minna Apelgrén.

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti