Käsityömessuilla Tallinnassa

Tallinnassa oli käsityömessut Laululavalla. Myyjiä, tavaraa ja kävijöitä oli paljon.

Pyörähdin perjantaina päiväristeilyllä Tallinnassa ja kävin Käsityömessuilla, jotka olivat Laululavalla avoinna pe-su.

IMG_3470Matka messualueelle ja takaisin sujui näppärästi bussilla; 2 € kuljettajalle ja matkaan! Autoja oli paljon pysäköitynä Laululavan tuntumaan ja väkeäkin oli paikoin tungokseksi asti. Myyjiä oli Laululavalla kolmessa kerroksessa ja pihalla oli pari isoa tapahtumatelttaa lisäksi.

Mitä minulle jäi mieleen? Messut olivat ehkä enemmän myyjäiset kuin messut. Oli paljon pieniä myyntipöytiä ja itsetehdyn oloisia käsitöitä. Virkkausta, neuleita, koruja, savikippoja, pussukoita. Joulukin oli edustettuna. Oli myös vaatteita – aika saman oloisia kuin vaikkapa käsityömessuilla Vanhassa Satamassa. Jonkin verran oli materiaaleja ja työvälineitä, mutta tosi vähän. Yhdessä teltassa myytiin myös ruokaa ja siellä oli esityksiä. Seurasin yhtä laulukuoroa hetken.

Feresin omistajille oli paljon asuun sopivia koruja; kauniita korvakoruja ja hienoja helminauhoja. Venäläisiä kukkahuiveja oli parilla myyjällä hyvä valikoima. Koot vaihtelivat, niitä sai hapsuilla tai ilman ja pohjaväreissä oli valinnanvaraa. Hinnat olivat 20-80 euroa kappaleelta.

IMG_3476Eestin kansallismuseolla oli oma ständi, jossa kerrottiin museon aukeamisesta syksyllä Tartossa uusissa tiloissa. Myytävänä oli monenlaista kivaa.

IMG_3477Ostin kirjasen, jossa opastetaan nahkajalkineiden valmistamista.
Kuvat ovat selkeitä.

IMG_3475Mukaan tarttui myös hauska pysäköintikello ja kansanomaisesti koristeltu heijastin.

IMG_3474Aika meni nopeasti ja päivästä jäi kiva fiilis!IMG_3463

 

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti