Pitsineuletta ja raitaa

Väriä vaihtavat neulelangat ovat ihania! On ihana neuloa ja seurata mielenkiinnolla, miten värit jatkuvat.

Liukuvärjätyistä langoista saa kaunista neulepintaa sileällä neuleellakin, mutta tällä kertaa halusin myös jotain kuvioita. Kokeilin muutamaa eri vaihtoehtoa ja päädyin aivan pieneen pitsineulekuvioon. Langat värit ovat hempeän pastellit, joten kuviotkin näyttävät pieniltä kukkasilta. Kuviot neuloin säännöllisin välein, mutta langan värin vaihtumiset toivat neuleeseen epäsäännöllisyyttä.

 

Halusin tehdä jakkuun reunukset jotenkin muuten kuin neulomalla resorit. Pidän virkkamisesta, joten reunapitsin virkkaus oli hauska vaihtoehto. Hihansuiden pitsit virkkasin ensin. Ne ovat osoittautuneet käytössä kivoiksi.

Kuva: P. Tiitinen

 

Suunnittelin pitäväni jakkua auki, joten kiinnittimet eivät olleet välttämättömät. Löysin nappikokoelmastani mummoni vanhat napit, jotka sopivat jakun värimaailmaan. Napit ovat varmaan vanhemmat kuin minä, joten oli mukava ommella ne napit käyttövaatteeseeni.

Kuva: P. Tiitinen

1 Kommenttia
  • Kaisu Aspinen

    Vastaa

    Hei Päivi! Kaunis on sinun jakku ja varmaan ihanan lämmin, nyt sisätiloissa silloin kun tarvitsee jotain lämmikettä. ei liian paksu.

Jätä kommentti