Hyvänmielen käsityöpiiri

Jos itsellä on jo kaikkea, mutta haluaa tehdä jotain hyvää muille neuloen tai virkaten työväenopiston Hyvänmielen käsityöpiiri tarjoaa tähän yhden mahdollisuuden.

Työväenopistossa kokoontuu jo toista lukukautta Hyvänmielen käsityöpiiri, jossa neulotaan ja virkataan omien vapaavalintaisten töiden rinnalla hyväntekeväisyyskäsitöitä. Tapaamiskerroilla vaihdetaan ajatuksia ajankohtaisista kysymyksistä, autetaan ratkomaan käsityössä esiin tulevia ongelmia, vaihdetaan malleja, annetaan tekemisen vinkkejä…

Tähän mennessä olemme saaneet valmiiksi neljä isoa peittoa, jotka ovat toimitettu Kellokosken sairaalalle (facebook -ryhmä: Vilttejä Kellokosken sairaalalle).

DSC09105 (640x480) DSC09109 (640x480) DSC09110 (640x480) DSC09115 (640x480)

Voi tätä väriloistoa! Jokainen valmistunut peitto on aina yllätys. Miten erilaisia niistä tulikaan.

Kokoamista peitoiksi on odottavassa kasa neulottuja tilkkuja, joten lähiaikoina peittotili kasvaa.
Kuva: Outi Honkimaa
Tilkkujen neulomisen lomassa olemme neuloneet nuttuja, jotka myös menevät hyväntekeväisyyteen. Jos kiinnostuit nuttuprojektista löydät siitä lisätietoja facebookista Nuttu . Nuttu on rakkaudella tehty vauvan vaate, joka annetaan apua tarvitseville vauvoille eri maihin. Ohjeet nutun neulomiseksi löydät www.nuttu.info

Kuva: Outi Honkimaa

Jotta neulominen ei olisi yksitoikkoista osa on neulonut myös junasukkia. Mikä on junasukka? Tämä sydämellisen ja mielenkiintoisen tarinan junasukasta voit lukea linkistä, täältä löydät myös ohjeet sukan neulomiseksi. Tänä vuonna junasukka täyttää 75 vuotta, joten montakohan sukkaparia näitä onkaan tähän mennessä neulottu? Sukilla on monta hyväntekeväisyyskohdetta Suomessa, että ulkomailla.

Tapaamiskertoina yhdessä tekemisen hetkestä on tarkoitus tehdä mieltä rentouttava. Samalla yritämme kokea käsityön monia aisteja virittävän vaikutuksen. Käsityötaidolla ei ole merkitystä. Ryhmään on voineet tulla niin aloittelijat kuin pidempään käsitöitä harrastaneet. Hyväntekeväisyyskohteet päätetään aina yhdessä.

Ryhmässä käytettävät langat olemme saaneet lahjoituksena. Onko sinulla ylimääräistä lankaa lahjoitettavaksi? Otamme niitä mielellään vastaan. Pienetkin kerät auttavat meitä eteenpäin. Langat voi toimittaa työväenopiston toimipisteeseen, Kaapelitehtaalle.

0 Kommenttia

Jätä kommentti