”Liisat” tilkkujen ihmemaassa

Helsingissä elokuun kuudes päivä alkoi ukkosen jyrähdellessä ja kaatosateessa. Kadut tulvivat vettä kello viideltä aamulla, mutta tuo ei paljoa haitannut, koska matka kohti Birminghamin tilkkutapahtumaa oli alkamassa parin tunnin kuluttua. Kahdella käsityöopettajalla Minnalla ja Ullalla (Meskanen) oli edessä muutama herkullinen tilkkutäyteinen päivä.

Kaksi ja vähän päälle päivää Euroopan suurimmassa tilkkutyötapahtumassa oli loistava kokemus. Näyttelytöitä oli tarjolla enemmän kuin mieli kykeni ottamaan vastaan. Myyntikojuissa oli toinen toistaan kauniimpia kankaita tarjolla, ompelutarvikkeita, lankoja ja kaikkea muuta, mitä ei ollut aiemmin ajatellut tarvitsevansa. Päivän päätteeksi olivat jalat aina väsyneet ja kipeät kaikesta edestakaisin kulkemisesta.

 Muutama asia jäi vahvasti mieleen. Näyttelyssä olleet tilkkutyöt olivat täynnä (kone)tikkauksia, vähän liiallisuuksiinkin asti. Näyttelyssä oli myös paljon tilkkutöitä, jotka oli tehty Lewis Carrollin teoksen Liisa ihmemaassa pohjalta. Monessa myyntikojussakin myytiin paljon kankaita, joiden kuvitus pohjautui tuohon tarinaan. Pöllöt ja ketut ovat väistymässä, lähi vuosina sukelletaan satujen maailmaan.

Yleisnäkymä näyttelyalueelle.Kuva M.Apelgrén

 

Minna Apelgrén

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti