Tuotevalokuvaus

Oletko innokas käsityöläinen? Tarvitsetko edustavia valokuvia töistäsi? Onko käytössäsi vain yksinkertainen digikamera? Työväenopistolla voit opiskella myös tuotevalokuvausta.

Tuotevalokuvauskurssilla opit ottamaan hyödyn irti omasta digipokkaristasi. Perehdymme kameran säätöihin ja tuotevalokuvauksessa tarvittaviin välineisiin. Rakennamme ja valaisemme luokkatilaan yksinkertaisia ”kotistudioita”, joissa käsityötuotteita kuvataan pareittain. Opit kuvan sommittelua ja voit kokeilla erilaisten taustojen vaikutusta tuotekuviin.

Valmiita kuvia tarkastellaan Adobe Photoshop Elements -kuvankäsittelyohjelmassa. Tavoitteena on, että kuvista saataisiin jo kuvaustilanteessa mahdollisimman täydellisiä, mutta kurssilla opit myös yksinkertaista kuvien korjailua. Kuvien käyttöä tarkastellaan blogi- ja nettikäytön näkökulmasta. Tärkeää on myös katsella toisten opiskelijoiden ottamia tuotekuvia ja oppia niistä. Jokaisella kun on oma näkökulmansa tuotteeseen, materiaaliin ja tekniikkaan.

Olen pitänyt tuotevalokuvauskursseja opistossa sekä opiskelijoille että opettajillemme. Moni on yllättynyt siitä, kuinka pienin konstein ja oikeita asioita havainnoimalla omista tuotteista saa edustavia kuvia. Alla olevat kuvat ovat opettajille järjestelyltä kurssilta ja havainnollistavat kotistudion rakennetta.

tuotevalokuvaus1A

tuotevalokuvaus4A

0 Kommenttia

Jätä kommentti