Väriä luonnosta

Villalankojen värjääminen kasveilla on mukavaa kesäpuuhaa. Viime sunnuntaina värjäsimme lankoja ystäväporukalla ulkona. Tässä muutama kuva tuotoksistamme.

 

Kuva: P. Tiitinen

Jokainen oli kerännyt kasveja etukäteen värjäystä varten. Alkukesän kasveista saa mainiosti värejä. Kattiloissa kiehui päivän aikana lupiineja, horsmaa, nokkosta, naavaa sekä lepän ja kuusen käpyjä. Tutuinta eli sipulinkuoria oli yhdessä pikkukattilassa. Keitimme myös punasipulinkuoria ja saimme niistä kaunista vihreää väriä – mainio yllätys!

Villalangat oli vyyhditty osittain jo etukäteen. Langat puretettiin ensin alunalla. Värjäys oli hauskaa ja kurkistelimme kattiloihin uteliaina.

 

Kuva: P. Tiitinen

Päivä oli tuulinen, joten langat kuivuivat hyvin.

Värjätyistä langoista on kiva neuloa sukkia, lapasia, pipoja yms. Värit sointuvat kauniisti keskenään. Saa nähdä, mitä kaikkea näistä langoista valmistuu!

Kuva: P. Tiitinen

 

 

 

2 Kommenttia
 • Kaisu Aspinen

  Vastaa

  Kauniita värejä ja jotenkin niin keväisiä.

 • Päivi Tiitinen

  Vastaa

  Kiitos,
  kesällä oli kiva värjätä ja nyt syksyn tullen voisin käyttää lankoja. Mitäköhän niistä tekisin ja millä tekniikalla….
  Voisin virkata tyynyn, kuten yksi värjäriystäväni oli tehnyt. siitä oli tullut tosi kaunis. Vai neuloisinko paksun pipon syksyyn. Käsin kirjomalla saisin ommeltua kauniita kuvioita esim. villakankaaseen…vaihtoehtoja on monia.
  t. Päivi

Jätä kommentti