Vuotalon värjärit

Vuotalon käsityöluokassa on jo monen vuoden ajan ollut alkukesästä intensiivinen luonnonväreillä värjäämisen kurssi.

Kasvivrjäys. Kuva.T.MentuRyhmä uteliaita ja kokeilunhaluisia värjäreitä työskenteli kolme tiivistä päivää värjäten villalankoja ja ohuita huivisilkkejä. Värjäsimme hyviksi todetuilla värikasveilla, kuten krappijuurella, saksanpähkinän kuorilla, koivun- ja haavanlehdillä ja nokkosilla.

Kasvivärjäys.Kuva.T.Mentu

Kokeilimme värjäämistä myös mm. raparperin juurilla, narsissin kukinnoilla ja annattolla. Värjäyksistä jääviä keitettyjä kasviosia hyödynsimme myös kontaktivärjäykseen.

Kasvivärjäys. Kuva.T. MentuJos luonnonväreillä värjääminen kiinnostaa, on vastaava kurssi näillä näkymin myös kesäkuussa 2016. Sitä ennen Vuotalossa järjestetään syksyn aikana sienivärjäyskurssi (H153461) ja värjäystä luonnonindigolla (H153589).

Tupu Mentu

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti