Käsityötapahtumien kevät

Opiston juhlavuosi jatkuu. Täällä blogissa julkaisemme sarjaa, jossa esitellään opiston tiloissa olevia tekstiilejä. 100 lasissa! -näyttelyt kiertävät huhtikuun loppuun vaihtuen kuukauden välein. Blogista näet myös opiston tiloissa kiertävien vitriininäyttelyiden ohjelman.

Tapahtumia tänä keväänä

Opistossa järjestetään monia tapahtumia, jotka usein ovat maksuttomia ja joihin on vapaa pääsy.

Edelliskevään Unicef-nuket. Kuva: I.PihlhjertaPäivä hyväntekeväisyydelle -tapahtumassa ompelemme ja neulomme talkoilla tuotteita hyväntekeväisyyteen. Käytämme lahjoitusmateriaaleja, mutta omiakin voi tuoda. Anna ja Toivo -nuket tarjotaan Unicefin kautta ”adoptoitaviksi”. Vanhoista pussilakanoista ja muista kangaspaloista ommellaan ”kissatyynyjä”, jotka täytetään tilkkusilpulla ja lahjoitetaan kissataloon. Äiti Teresan tilkkuja voi neuloa tai tuoda valmiita; välitämme ne eteenpäin. Mitään ennakkotietoja tai -taitoja et tarvitse – halu auttaa on riittävästi. Tule rohkeasti mukaan!
Kokoonnumme Oulunkylätalossa lauantaina 11.4. klo 10–15.

Hyväntekeväisyystalkoot Maanantaina 20.4. ja tiistaina 21.4. klo 10–15 Näyttelijäntien toimipisteessä Pohjois-Haagassa voit osallistua ompelutalkoisiin! Ompelemme lahjoitusmateriaaleista vaatteita SPR:lle jaettavaksi apua tarvitseville. Jos neulan ja langan käsittely on tuttua tai osaat ommella ompelukoneella tai saumurilla, niin olet juuri sopiva joukkoomme. Materiaalejakin voi lahjoittaa: varsinkin nappeja, nauhoja, kuminauhoja ja ompelulankoja tarvitaan. Suurin apu on lämmin tahto auttaa vähäosaisia!

IMG_8495Valtakunnallista Taidon ja käsityön teemaviikkoa vietetään vuosittain huhtikuussa ja se sijoittuu aina viikolle, johon osuu 14.4. eli Taito-nimen nimipäivä. Viikon tarkoituksena on nostaa positiivisesti käsityön arvostusta ja innostaa ihmisiä tekemiseen.
Oulunkylätalossa ommellaan kukkaneulatyynyjä ma 13.4. klo 16–20. Kukin kävijä voi valmistaa yhden neulatyynyn. Paja toimii nonstop-periaatteella, jolloin mukaan voi tulla klo 16–19 oman aikataulun mukaan. Luokkaan mahtuu noin 15 kävijää kerralla. Pajassa on kaikki tarvitsemasi.
Malmitalon kaikille avoimessa Vaatteiden korjauspajassa tiistaina 14.4. klo 15–20 voit tehdä vaatteisiin pikkukorjauksia opettajan ohjauksessa. Nyt lahkeet lyhyiksi ja vetoketjut vaihtoon!

Opisto on mukana myös Kierrätystehtaalla 2015 Kaapelitehtaalla la–su 24.–25.4. ja VuotaloFestissä la 7.5.

1 Kommenttia
  • inga pihlhjerta

    Vastaa

    Oulunkylätalon tapahtumat siirtyvät uusiin paikkoihin. Tiedotamme lisää piakkoin.

Jätä kommentti