Ihanat pitsit!

Vanhat pitsit, kirjonnat ja nimikoinnit ovat saaneet uudet muodot ja käyttötarkoituset.

Pitsit ja pellavat tilkkutyökurssilla on käytetty omia, sukulaisten ja tuttavien kätköistä saatuja vanhoja tekstiilejä kun on ommeltu uusia tuotteita. Mitä moninaisemmat ja huonossakin kunnossa olleet tekstiilit on saatu näyttevíksi tekstiileiksi. Osa on tehty jokapäiväiseen käyttöön, osa taas juhlistamaan tilaa tai tilaisuutta.

Hennot ja osin hauraatkin tekstiilit on pystytty pelastamaan ja tehty uudeksi tuotteeksi tuomaan iloa, jota ne kaapin täytteenä anna. Kellastuneet pitsit on pesty taas valkoisiksi ja niihin on yhdistetty uutta materiaalia kestävyyttä lisäämään. Pelkästään uusia materiaalejakin on tuotteiden työstämisessä käytetty.

Moni muisto on noussut mieleen kun materiaaleja on tutkailtu ja suunniteltu niiden käyttöä. Kaikkea ei kuitenkaan ole raskittu leikellä ja ommella uudelleen mutta säilyttäväthän nekin muiston alkuperäisinä.

Tässä kuvakavalkadi kurssilaisten tuotannosta.

Kukkaro.Kuva R.TorniLaukku.Kuva R.TorniKappa. Kuva R.TorniNeulakirja. Kuva R.TorniTyynynliina.Kuva R.TorniTyyny. Kuva R.TorniVerho.Kuva R.TorniMuistojen kuvia. Kuva R.TorniTyynyn aihio.Kuva R. Torni

0 Kommenttia

Jätä kommentti