Tilkkujen pyörteissä

Tilkkutyökurssin töitä esillä Malmitalossa työväenopiston 1 krs. aulatiloissa ja vitriineissä maaliskuun loppuun asti.

Toiset opiskelijat ompelevat innokkaasti vain peittoja, toiset taas suunnittelevat pieniä sisustukseensa sopivia töitä ja kurssilla on valmistunut esimerkiksi peittoja, tyynyjä ja pieniä sisustustauluja.

Tilkkutöiden valmistamisessa tarvitaan monenlaisia taitoja ja niiden valmistaminen vaatii paljon aikaa. Kaikki lähtee kankaista ja niiden värisuunnittelusta, sitten valitaan tekniikka jonka jälkeen leikataan tilkut oikean kokoisiksi palasiksi ja ommellaan ne yhteen mallin mukaisesti. Peittojen väliin tulee vanua ja valmis peitto viimeistellään tikkauksilla.

Kurssin opettaja Ulla MeskanenTilkkutyöt Tarja Merenvalta, Erja Mönttinen. Kuva L.Karhu

 

Tilkkutyöt Erja Mönttinen. Kuva L.Karhu

Tilkkutyö Erja Mönttinen. Kuva L.Karhu

0 Kommenttia

Jätä kommentti