Vierailu lampolassa

Äänimaailma on huumaava kun viisitoista pikku karitsaa kutsuu emoaan.

Olin talvilomalla Eurajoella ja minulla oli tilaisuus vierailla Ali-Unkin lammastilalla. Tilalla on keskitytty kasvattamaan uhanalaisia ahvenanmaanlampaita. Ahvenanmaanlampaat ovat yksi kolmesta maamme lampaiden alkuperäisroduista; muut ovat aika hyvin tunnettu suomenlammas ja harvinaisempi kainuunharmaslammas.

Lammastilalla on helmikuussa karitsointiaika ja töitä riittää. Uuhia eli emolampaita valvotaan vuorokauden ympäri. Suurin osa karitsoista syntyy helmi-maaliskuussa. Sain pitää reilun viikon ikäistä karitsaa sylissäni ja kokemus oli ikimuistoinen.

Ali-Unkin lammastilalla on myös tilapuoti, jossa myydään lankoja, taljoja ja lammassäilykkeitä (Unkintie 27, Eurajoki).

Kuva: Maija Esko

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti