Harrastuksena ATC-korttivaihto

Ajatus korttivaihdosta oli mainio. Saisin käytettyä pois paperitarvikkeita ja vähän muutakin materiaalia. Mutta unohdin aivan, että postiluukusta tupsahtaa vaihtokortti takaisin minulle. Maailmalta tulevat kirjeet ja niiden sisältö on aina iloinen yllätys.

Kotona odottaa pöydällä kasa värikkäitä, kuvioituja papereita, kirjasivuja, laatikollinen lehdistä ja esitteistä leikattuja kuvia. Pöydän nurkassa on vielä tilaa liimata pieni pelikortin kokoinen ATC-kortti. Selaan kuvia ja ajatus lentää niiden mukana pieneen tarinaan. Seuraa sommittelua, kuvien tarkkaa leikkaamista, lisää väriä tusseilla ja leimasinkuvioilla. Ehkä hileliima on kuitenkin liikaa ja pyyhin sen pois, mutta pienet napit sopivat hyvin kortin kulmiin. Kortti on nimilappua ja numerointia vaille valmis.

Rentoudun kortteja tehdessä. Muut asiat saavat jäädä, kun ajatukset keskittyvät vain kortin teemaan. Pikkutarkka työstäminen, tasapaino sommittelussa ja hauska idea ovat minun juttu. Valmiin kortin voin lähettää pois jonkun toisen iloksi.

ATC -kortti eli Artist trade card tehdään sen teeman mukaan, mihin vaihtoon eli swappiin on ilmoittautunut. Vaihdot (Swap-bot) voivat olla oikeastaan mitä tahansa. Minä olen tehnyt nukkeja, kirjanmerkkejä, sanakirjansivuja sekä virkannut neliötä kansainvälisiin vaihtoihin. Vaihdot vievät mukanaan ja aina on kiva saada ihan oikeaa postia!

Teksti: Ulla Meskanen

Ullan saama Vintage-vaihtokortti

Vintagekortti Kuva K. Soukka

Ullan oma Lady April -kortti

Lady April Kuva K. Soukka