Musiikki käsissä -näyttely

Käsityön taiteen perusopetuksen syventävien opintojen ryhmän päättötyönäyttely on esillä Stoan galleriassa 9.-23.1.2015.

Kokeileva käsityö 2/2012 -ryhmä aloitti syventävät opintonsa alkuvuodesta 2012. Monella oli taustalla jo kolmen vuoden käsityön taiteen perusopinnot. Opinnot huipentuvat nyt päättötyönäyttelyyn, jonka yhteisenä teemana on musiikki.

Päättötyöopintojakso alkoi jo kesällä 2014, kun opiskelijoiden kesätehtävänä oli viettää päivä musiikin parissa kotona, konsertissa tai kesätapahtumassa. Syksyn ensimmäisellä opintokerralla säveltäjä Pasi Lyytikäinen johdatti meitä musiikin tekemisen maailmaan oman sävellysprosessinsa kautta. Saimmepa mekin kokeilla ”säveltämistä” ryhmässä, kun tuotimme musiikkia erilaisilla äänillä ja esineillä. Luovan prosessin kulku on samanlainen onpa lopputuloksena sitten musiikkia tai tekstiilitaidetta.

Musiikin luomat vaikutelmat ovat siirtyneet taideteksiileihin huovuttaen sekä moninaisten kankaankuviointi- ja kirjontatekniikoiden avulla. Jokaisessa teoksessa on sovellettu useampaa käsityön menetelmää ja materiaalit vaihtelevat villasta ja kankaista metalliin ja paperiin. Esillä ovat myös teosten syntyprosessia kuvaavat portfoliot Stoan gallerian parvella.

Moninainen musiikki peilautuu päättötöistä – inspiraatio on löytynyt iskelmästä, klassisesta musiikista, kansanlaulusta,  maailmanmusiikista jopa tuulikellosta. Pääset kuuntelemaan teosten syntyyn vaikuttanutta musiikkia omalla mobiililaitteellasi näyttelyluettelosta löytyvien Qr-koodien kautta.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!

Syksyllä 2015 käynnistyy uusi Käsityön taiteen perusopetuksen Perusopintojen opintokokonaisuus. Tiedotustilaisuus opinnoista ja hakumenettelystä ke 6.5. klo 17.30-19.00 Opistotalossa, luokka 347, Helsinginkatu 26.

Kurkkaa myös ET-lehden blogijuttuun näyttelystämme.

1 Kommenttia
  • Riitta Nummiranta

    Vastaa

    Upeita taideteoksia! Musiikin ottaminen teemaksi on tuottanut mielenkiintoista prosessointia ja persoonallisia lopputuloksia, joissa on sovellettu lukuisia eri menetelmiä taitavasti ja kauniisti. Kiitos näyttelystä ja antoisia hetkiä käsityön ja musiikin parissa jatkossakin.

Jätä kommentti