5.12.2014 Joulukalenteri

Patalapun voit lähettää joululahjaksi kirjekuoressa. Olen saanut tämän patalapun Yhdysvalloissa asuvalta kummitädiltäni Annikilta.

Diagonaali pinta syntyy yllättävän helposti ympyrää virkkaamalla. Virkkaa sukkalangan paksuisella langalla 40 ketjusilmukkaa. Virkkaa sitten ketjusilmukoiden takareunaan 40 kiinteää silmukkaa. Kun olet tullut ketjusilmukkarivin loppuun, jatka kiinteiden silmukoiden virkkaamista ketjusilmukoiden etureunaan. Jatka ympyrävirkkauksena kiintein silmukoin (aina edellisen kerroksen silmukoiden takareunasta) kunnes kerroksia on noin 19 eli virkatun lieriön korkeus on puolet sen leveydestä.

Taita patalappu kaksinkerroin niin, että avoin reuna on 90 asteen kulmassa aloitusreunaan nähden. Silmukat asettuvat nyt diagonaalisti vinoon. Ompele viimeisen kerroksen reunat vastakkain. Virkkaa langanpäästä ripustuslenkki ketjusilmukoin.

Diagonaali Kuva K. Soukka

Terveisiä kummitädille rapakon taakse! Joulukortti tulee perinteisesti joulun jälkeen :-).

0 Kommenttia

Jätä kommentti