Opetellaan yhdessä käden taitoja

Käsityökurssien kurssitarjonnassa on lisätty aikuinen–lapsi-kursseja, joka johtuu työväenopiston opetuksen tämän vuoden painopisteistä. Oppiminen on elinikäistä. Mikä on sen mukavampaa, kun ottaa oppimisen askeleita yhdessä aikuisen kanssa ja tehdä jotain näkyvää omilla käsillä.

Vanhoja kirjoja tai lehtiä selailtaessa on monellekin varmaan jäänyt mieleen kuvia pikkutytöistä, jotka rimpsuesiliina edessään ompelee merkkausliinaa äidin valvojan silmän alla. Ennen pienestä pitäen oli tartuttava neulaan ja lankaa, jos mieli kehittyä taitavaksi käsityöihmiseksi. Nykyisin tätä tarvetta ei enää ole, mutta kuitenkin käden taitoja yhä tarvitaan.

 Työväenopiston aikuinen ja lapsi-kursseilla toimitaan työpareittain. Aikuisen ei tarvitse olla oma vanhempi vaan vaikka mummi, ukki, kummi tai muu aikuinen ystävä. Tänä vuonna Kaapelitehtaalla järjestetään useita aikuinen–lapsi-kursseja. Tässä kurssikokonaisuudessa opetus tapahtuu suomeksi ja englanniksi. Pääosin opetus kuitenkin pidetään suomenkielellä, mutta tarpeen vaatiessa opettaja puhuu myös englantia. Näin kannustamme myös ulkomaalaisia osallistumaan kursseille ja tekemisen lomassa oppimaan myös suomenkieltä. Kursseihin aikuinen ilmoittautuu ja maksaa kurssimaksun. Kursseilla tarvitaan aiheen mukaisia materiaaleja, joista peritään menekin mukainen korvaus 1-3 €, mutta myös omia materiaaleja voi käyttää.

Osassa syksyllä 2014 järjestettävissä aikuinen–-lapsi-kursseissa on vielä tilaa. Opetuspaikka on Helsingin työväenopisto, Kaapelitehdas Tallberginkatu1 C, 3.krs Helsinki. Kursseihin voi ilmoittautua ilmonetissä www.ilmonet.fi tai puhelimitse puh. 09-310 88610.

Kurssit joissa on tilaa:

Huovutetut pallot – Felt beads H14509
to 25.9. klo 14–16.30 3 t/6 €
Huovutetaan palloja ja tehdään niistä koruja. We felt beads and make jewellery.
Opettaja Mia Porter

Sytykeruusuja – Wax roses H145097
to 2.10. klo14–16.30 3 t/6 €
Tehdään yhdessä kauniita ruusuja munankennoista ja kynttilävahasta. We make beautiful roses from egg cartons and candle wax.
Opettaja Mia Porter

Marionettinukke kierrätysmateriaaleista – Marionettes from recycled material H145100
to 9.10. klo 14–16.30 3 t/6 €
Suunnitellaan ja askarrellaan marionettinukke kierrätysmateriaalista. Use recycled materials to make your own marionette puppets.
Opettaja Maija Vaara

Eläintupsuja ja tupsueläimiä – Animal pom-poms H145104
to 30.10. klo 14–16.30 3 t/6 €
Valmistetaan erilaisia pyöreitä villalankatupsuja, joista voi tehdä eläimien päitä. Kartongista leikataan pää ja raajat. We make a variety of round pom-poms: either heads of animals by varying the thread color and length or single-colored pom-poms with cardboard head and limbs.
Opettaja Maija Vaara

Krassiturkkisen eläimen kasvatus – Cress animals H145113
to 27.11. klo 14.–16.30 3 t/6 €
Muotoillaan eläimen aihio kukkasienestä lapsen suunnitelman mukaan. Eläimelle istutetaan vihanneskrassiturkki, joka kasvatetaan kotona täyteen pituuteensa ja jonka voi myöhemmin syödä. We shape an animal figure out of a flower sponge. We plant cress fur, which will grow to its full length at home and can later be eaten.
Opettaja Maija Vaara

Muotoilua purumassasta – Sawdust modeling clay H145117
to 4.12. klo 14–16.30 3 t/6 €
Muotoillaan purumassasta joulukoristeita tai muita taideteoksia omien suunnitelmien mukaan. We use sawdust modeling clay to make Christmas decorations or other pieces of art.
Opettaja Maija Vaara

Myös kurssiin Hyvänmielen käsityöpiiriin aikuinen voi ottaa lapsen mukaan.

Hyvänmielen käsityöpiiri H144342
ma 15.9., 6.10., 10.11. ja 8.12. klo 13.30–16 12 t/17 €
Yhdessä tekeminen on kivaa! Neulotaan ja virkataan omia töitä sekä tehdään yhdessä sovittuun kohteeseen hyväntekeväisyyskäsitöitä. Keskustellaan ajankohtaisista aiheista.
Opettaja Outi Honkimaa

 

Blogijuttuja aikuinen–lapsi-kursseista:

Vanhempi-lapsi ja rosee kukkia
http://localhost/kurssikertomukset/vanhempi-lapsi-ja-rosekukkia

Satuompelua
http://localhost/ajankohtaista/satuompelua

0 Kommenttia

Jätä kommentti