Kyllä kelpasi!

Tallinna hemmotteli käsityönystävää oikein olan takaa; tarjolla oli keskiaikapäivät, kansallispukunäyttely ja käsityön suurnäyttely ”Ornamentaaline”. Eikä unohtaa sovi ostoksia.

Päiväristeily perjantaina 10.7. Tallinnaan antoi paljon enemmän kuin osasin odottaa.

???????????????????????????????See on rahvaroivas

Ensimmäiseksi poikkesin Pikk 22:ssa olevaan Eesti Käsitöö Maja rahvakunstigaleriihin, jossa oli esillä virolaisia kansallispukuja näyttelyssä See on rahvaroivas (vapaasti suomennettuna Tämä on kansallispuku). Näyttely ei ollut suurensuuri, mutta esitteli havainnollisesti virolaisten pukujen erilaisuutta eri puolilla maata. Puvut oli kyltitetty ja seinällä oli kartta, josta sijainnin pystyi paikallistamaan.

Nukkien ”päättömyys” hiukan häiritsi, mutta kerrankin pukuja sai katsoa läheltä ja ilman välissä olevaa lasiseinää. Tarjolla oli paljon kauniita kankaita ja upeaa kirjontaa. Toki oli myös koneella näkyvästi ommeltuja kohtia ja mm. saumurihuolittelu huivin reunassa. Kokonaisuus oli kiva ja näkemisen arvoinen. Näyttely päättyi 14.7. mutta galleriassa näyttelyt tulevat ja menvät muutaman viikon välein.

Keskiaikapäivät olivat perinteiseen tapaan levittäytyneet 10.-13.7. Raatihuoneentorille ja muuallekin kaupunkiin. Tarjolla oli työnäytöksiä, työpajoja, tekemistä lapsille ja tietenkin paljon ostettavia käsitöitä. Kaupungilla saattoi bongailla muutakin mielenkiintoista, kuten vaikka tuunatun polkupyörän. ???????????????????????????????

???????????????????????????????Ornementaaline

Päivän huipuksi minun asteikollani kohosi Käsityönäyttely Ornementaaline vapauden aukion Kunstihooneessa. Näyttelyssä on paljon kaunista, perinteistä käsityötä esillä ornamentaaliseen tapaan ja myös moderneja ajatuksia siitä, miten nykykäsityö luo ornamentteja. Näyttely on avoinna vielä 27.7. asti.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

 

???????????????????????????????Jos aikaa olisi ollut enemmän, myös Viron ulkomuseo Rocca al Mare kaupungin ulkopuolella olisi ollut mukava kohde. Museo täyttää 50 vuotta ja teemapäivää vietetään 29.8.

Nyt nautin ystävien mukavasta seurasta, kauniista aurikoisesta päivästä ja leppoisista merimatkoista. Ihan tuntuu, niinkuin ulkomailla olisin käynyt! Matkatuliaisiksi löytyi antikvariaatista kirja, joka on jo jonkin aikaa ollut toivomuslistallani.??????????????????????????????????????????????????????????????

0 Kommenttia

Jätä kommentti