Puseroiden muotinäytös

Hyväksi kotiompelijaksi  7 ja 8 ryhmien toinen jakso on nyt päättynyt ja valmiiden puseroiden esittelyn jälkeen päästään viettämään kesälomaa.

Molemmat ryhmät ovat omissa kokoonpanoissaan valmistaneet puseroitaan. Kaikki lähti kaavoituksesta ja nyt on opittu muuttamaan peruskaavoja omien mittojen mukaisiksi ja sen jälkeen kaavat on kuositeltu oman mallin mukaiseksi. Ihan helppoa se ei ole ollut, mutta palkitsevaa kun muutamien sovitusten jälkeen pusero istuukin hyvin omalle vartalolle, ehkä paremmin kuin mikään muu pusero aiemmin.

Tavallisessa peruspaitapuserossa on yllättävän paljon tarkkuuta vaativia yksityiskohtia. Kauluksen kulmien tulisi olla vielä ompelun jälkeen samankokoiset ja samanmuotoiset, puseron etureunojen tulisi olla yhtä pitkät, hihojen ompelun jälkeen ei saa jäädä ”ryppyjä” näkyviin vaan syötös on lähes huomaamaton, mutta tärkeä juttu hihan pyöriöllä ja napinlävetkin puseroon tarvitaan.

Ompelun lisäksi jaksoon kuului myös kirjallinen osuus eli kansio, johon jokainen on konnut puseron valmistusprosessin eri vaiheet.HKo 7 ja 8 Kansioihin tutustuminen

Kesäloman jälkeen onkin uusien haasteiden ja housujen vuoro!

 

 

1 Kommenttia

Jätä kommentti