Matto ja kangaspuut Kiasmassa!

Marimekon ja Kiasman Kimpassa -yhteistyönäyttelyssä on yhtenä taideteoksena pitkä, värikäs räsymatto. Taiteilija Tuula Pöyhönen esittelee tässä teoksensa.

Kerro matostasi ja sen teemoista

Näyttelyteoksen nimi on Kaksivuotinen. Se viittaa kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseeni Marimekossa. Kuvasin prosessia kutomalla fiiliksiä maton muotoon. Tein Marimekolla selvitystä liittyen ylijäämämateriaaleihin. Räsymatto oli luonteva tuote hyväksikäyttää leikkuun sivusta jääneitä hulpioita. Kudonta puolestaan on minulle ennestään tuttu, mutta uudestaan löytynyt kiinnostuksen kohde.

Tähkä-kuvioita matossa

Tähkä-kuvioita matossa

Miten mattosi syntyi?

Halusin verestää kudontataitojani vuosien tauon jälkeen. Osallistuin aluksi Helsingin työväenopiston kesäkudontakurssille, missä jatkoin vielä seuraavan syksynkin. Olin opiskellut aikanaan kudontaa vuoden verran. Olin päättänyt hankkia teosta varten omat kangaspuut. Päivitin kurssilla tiedot kankaan rakentamisesta ja sidoksista. Liitin myöhemmin nämä työt osaksi teosta. Lopun kudoin kotona omilla, uusilla kangaspuilla.

Kaksivuotinen, Tuula Pöyhönen

Kaksivuotinen, Tuula Pöyhönen

Mitä kutominen sinulle merkitsee?

Olen hätäinen ihminen. Kutominen sopivasti hidastaa meininkiä. Pidän myös fyysisestä rasituksesta. Käsityö on ajattelua materiaalin kautta. Nämä kolme asiaa yhdistyvät sopivasti kangaspuilla kutomisessa.

Tuula Pöyhönen

Tuula Pöyhönen

Oma esittelysi?

Olen taiteen maisteri ja kahden pikkupojan äiti. Olen tehnyt urani aikana jos jonkinmoista mm. ollut käynnistämässä uusia tuotemerkkejä ja tehnyt yhteistyötä eri alojen suunnittelijoiden ja taiteilijoiden kanssa. Kokemusta minulla on mm. nuorisomuodista ja farkuista, huonekalu- ja tekstiilisuunnittelusta sekä lifestyle-konsepteista. Olen suunnitellut Marimekolle vaatteita, asusteita, sisustus- ja lastentuotteita vuodesta 2011 alkaen.

Näyttelyn kesto?

Kimpassa – suomalaista nykytaidetta, muotia ja muotoilua 16.5.–7.9.2014

 

Onnittelut Tuulalle!

Kannattaa käydä katsomassa koko kokonaisuus!

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti