Kierrätystehdas Kaapelilla 26.-27.4.2014

Helsingin kaupungin työväenopisto on jälleen mukana tulevana viikonloppuna Kierrätystehdas-tapahtumassa Kaapelitehtaalla.

Työväenopiston osastolla voit kokeilla räsyjen uusiokäyttöä, versojen kasvatusta, musisointia ja kuvakollaasin valmistusta. Mukana ovat käsityö, kuvataide, kotitalous, kielet ja musiikki.

Käsityönopetuksen kierrätystekstiilipajassa voit nähdä, kuinka käytetyt ja ylijääneet tekstiilit ovat saaneet uuden muodon työväenopiston käsityökursseilla valmistetuissa tuotteissa. Pajassa voit punoa kotiin viemisiksi pannualusen, virkata kulhon tai voit vain kokeilla räsyn leikkaamista. Pajaan on varattu tekemistä myös lapsille. Voit tuoda pajaan mukanasi vanhoja puhtaita lakanoita ja t-paitoja. Pajoissa on myös valmiina kierrätysmateriaaleja. Käsityön pajat toimivat nonstop-periaatteella koko Kierrätystehtaan aukioloajan.

Kuvataiteen opetuksen Kuvakollaasityöpajaan osallistumiseen ei vaadita aikaisempaa kokemusta kuvallisesta työskentelystä. Tarvikkeita saa paikan päältä. Paja sopii lapsille ja aikuisille.

Kotitalousopetus esittelee kodin materiaalien hyödyntämistä uudelleen. Opit hyödyntämään keittiön materiaaleja vaihtoehtoisesti sekä kierrättäen: purkit, pakkaukset, raaka-aineet vaihtavat tehtäviä uusiin. Mukana on miniesittelyjä, tietoa, katsottavaa, osallistuttavaa ja opittavaa kaikille.

Musiikinopetus kierrättää musiikkiin liittyviä materiaaleja. Sunnuntaina klo 12 esiintyy Laulut Svengaamaan -yhtye, joka myös laulattaa yleisöä. Saatavilla on myös opastusta pianonsoittoon.

Kieltenopetus kierrättää kieliin liittyvää materiaalia ja opastaa kieltenopiskelussa.

Tutustun linkistä tarkemmin tapahtumaan ohjelmaan www.kierratystehdas.fi Viime vuonna tapahtumassa vieraili yli 7500 ihmistä.

Tapahtumapaikka: KAAPELITEHDAS, Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1, Helsinki
Aukioloajat: lauantaina klo 10–17, sunnuntaina klo 10–17 . Vapaa pääsy!

Laita hyvä tavara kiertämään!