Tilkkuvaate

Tilkkuilijat tarttuivat haasteeseen ja ryhtyivät vaateompelijoiksi.

Tilkkutyön harrastajat toteuttivat kevään tilkkuvaatekurssilla tunikoita, jakkuja ja toppi-hame-yhdistelmän. Kaavojen muuntaminen tilkkuvaatteeseen ja omalle vartalolle sopivaksi koettiin haasteelliseksi, mutta mielenkiintoiseksi opiksi. Pureksittavaa oli myös yksityiskohtien, kuten vetoketjun ja alavarojen ompelussa. Vaikka tilkkutyöhönkin ommellaan vuori, vaatteen vuorittaminen vaatii ihan toisenlaisia taitoja. Haasteissa onnistuminen tuotti suurta tyydytystä ja iloa. Oppia ja ideoita saatiin myös opiskelutovereiden töiden edistymisen seuraamisesta.

Liisa uudisti käyttämättömänä kaapissa roikkuneen tunikansa aurinkovärjäyksellä ja kirjonnalla kuvioiduilla kaitaleilla. Hannele ehti ommella peräti neljä tunikaa samalla kaavalla. Tässä versiossa kirjonnalla ja helmillä toteutettu kaarroke. Ulla somisti jakkunsa etureunan hirsimökkirivistöllä. Sirppa sommitteli jakun helmaan ja kaulukseen kaitalepintaa. Mervi-Riitta ompeli toppi-hame-yhdistelmänsä helmoihin palmikkonauhaa kaitaletekniikalla. Haaste kannatti ottaa vastaan! Tilkkutöitä voi hyvin soveltaa myös vaatetukseen.

 

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti