Tikkauspalvelu

Haluaisitko tikkauttaa tekemäsi tilkkutyön tai vaikka painamasi kankaan peitoksi? Onko se mahdollista Suomessa?

Helsingin keskustassa on Töölön Tilkkupaja Oy -niminen yritys, jossa se on mahdollista. Soile Kivinen hankki muutama vuosi sitten tietokoneen ohjaaman Gammil Statler Stitcher tikkauskoneen. Laite yhdistää valmistetun tilkkupinnan ja välivanun taustakankaaseen robottiohjatulla neulontapäällä. Lopputuloksena on upeasti tikattu ja kestävä peitto.

Suurin osa asiakkaista tikkauttaa itse valmistamiaan tilkkutöitä, mutta tikattavaksi voi vielä myös joko valmiin ostokankaan, josta peiton haluaa tai esimerkiksi itse painamansa printtikankaan. Välinvanuna voi olla puuvilla-, villa- tai tekokuituvanu. Tikattavat peitot voivat olla erikokoisia aina vauvanpeitoista parisängyn peittoihin.

Kävimme muutaman opettajan ryhmänä tutustumassa tikkauskoneeseen ja sen ominaisuuksiin. Tarkempia tietoja tikkauspalvelusta, tikkauskuvioista ja hinnoista yms. löydät osoitteesta  www.toolontilkkupaja.blogspot.com.

Kuva: Inga Pihlhjerta, 2014

0 Kommenttia

Jätä kommentti