Hameet valmiit!

Syksyllä 2013 aloittaneet Hyväksi kotiompelijaksi 7 ja 8 kurssien valmistamat ensimmäiset vaatteet eli hameet ovat valmistuneet.

Hyväksi kotiompelijaksi ryhmät ottivat pienen varaslähdön alkavaan lukukauteen ja kokoontuivat Kaapelitehtaalle 16.1. esittelemään ompelemiaan hameita ja niihin liittyviä kansioita, joihin on koottuna koko hameeseen liittyvä valmistusprosessi sisältäen suunnittelun, yksityiskohtaharjoitukset, kaavatyöskentelyn, työjärjestyksen ja oman arvioinnin työn onnistumisesta.

 

Lukukausi aloitettiin kertaamalla vaatetuksen perusasioita ja Hameen yksityiskohtia -kurssilla päästiin verestämään ompelutaitoja valmistamalla mm. vetoketjuja ja vyötäröitä. Varsinaisen hameen valmistaminen alkoi luonnollisesti kaavoituksesta.  Tämä vaate tehtiin valmiskaavoja käyttäen, mutta kaavan muokkauksen taitoja tarvittiin ennen kuin kaavat olivat kunkin oman vartalon mittojen mukaisia. Sovituksessa tarkennettiin istuvuutta useampaankin kertaan kunnes varsinainen ompelutyö pääsi käyntiin.

Osalle nyt ommeltu hame oli ensimmäinen ja se oli myös otettu huomioon mallia valitessa; selkeä, yksinkertainen ja vähän yksityiskohtia. Enemmän ommelleet jopa kuosittelivat valmiskaavoihin haluamiaan muutoksia ja näin toteuttivat omia ideoita hameessaan.

Hameiden valmistumisen jälkeen oli vielä kansion valmistaminen, joka taisi aika monella jäädä joululomalle. Joka tapauksessa me saimme ihastella valmiita töitä Kaapelitehtaalla ja sekä opiskelijat että opettajat olimme todella tyytyväisiä lopputulokseen.

1 Kommenttia

Jätä kommentti