Viivan voima

Luonnostelua kasvihuoneella, leikkaamista, liimaamista, kuvankäsittelyä, grafiikan kokeiluja, seulan valotuksia, sommittelua ja pohtimista. Näistä aineksista syntyivät kasviaiheiset sisustustekstiilit kevään 2013 kuluessa.

Käsityön taiteen perusopetuksen syventävien opintojen (huh huh mikä nimi…) opiskelijat keskittyivät koko viime kevään oman kuosin suunnitteluun ja sen painamiseen. Kun lähtökohtana olivat oman kasvihavainnon pohjalta piirretyt ja/tai valokuvatut luonnokset, niin plagioinnin vaaraa ei ollut!

Tie luonnoksesta kankaaksi ja tuotteeksi asti on kuitenkin pitkä ja sisältää monenlaisia vaiheita ja kehittelyä. Painotekniikan ja värimaailman päättäminen ei ole aina helppoa ja vaihtoehtoja on joskus kiusallisenkin monta. Kurssilla kokeiltiin tavanomaisen paino-opetuksen lisäksi myös yhdistämistä grafiikan tekniikoihin kahden viikonloppukurssin merkeissä.

Keskustellessamme mihin kurssilaiset olivat tyytyväisiä ja mikä ei toiminut, he vastasivat mm. näin:
”Työssäni on sitä voimaa ja visuaalista efektiä, jonka näin jo alussa.”

”Toisella grafiikan jaksolla olin ihan eksyksissä – kangistunut kaavoihin. En saanut mitään aikaan.”

”Olen tyytyväinen, erehdykset ovat lahja ja vahingossa voi syntyä jotain uutta ja ihmeellistä.”
”Aika pian minulle tuli selväksi, mitä kasvia ja luonnosta halusin käyttää. En muuttaisi mitään, mutta ajatus voisi kehittyä seuraavaan työhön.”

Katso ryhmäläisten painotyöt heidän itsensä kuvaamina tästä klikkaamalla!

Tervetuloa työväenopiston kankaankuviointikursseille, joita järjestetään Vuotalossa, Malmitalossa, Opistotalossa ja Näyttelijäntie 14:ssä.

Teksti Tupu Mentu

0 Kommenttia

Jätä kommentti