Pääsiäispöytään

Pääsiäiseen on aikaa reipas pari viikkoa. Paljeteilla ja helmillä koristeltuja munia ehdit vielä pistellä iltapuhteina. Opiston pääsiäiskattauskurssilla pääset juhlatunnelmaan käsityön ja kotitalouden yhteiskurssilla, jolla valmistetaan erilaisia koristeita pääsiäispöytään ja kokataan pääsiäisherkkuja.

Pääsiäiskattauksen koristelu syntyy pienistä kauniista yksityiskohdista. Kurssilla toteutetaan kaunis tai hauska kokonaisuus, johon kuuluu kattausliina, servietti- ja pöytäkoristeet. Puolet päivästä käytetään ruokien ja toinen puoli kattauksen valmistamiseen. Työskentelyn lomassa valmistetaan yhteinen pääsiäiseen sopiva lounas ja pääsiäiskahvipöytä.

Kuvan mukaisia paljettimunia ei kurssilla tehdä, mutta ne onnistuvat helposti seuraavan ohjeen mukaan. Tarvitset styroxmunia, runsaasti somistusneuloja (metallipäisiä lyhyitä nuppineuloja, joita saa askarteluliikkeistä), paljetteja ja helmiä sekä liimaa ja pullonkorkin. Pistele ensin joko pelkät paljetit tai helmi ja paljetti nuppineuloihin. Kaada hieman liimaa pullonkorkkiin. Kasta neulan pää liimaan ja pistele paljettineulat munaan vieri viereen niin, että koko munan pinta peittyy. Neulojen pistely kannattaa aloittaa munan yläpäästä.

Paljettien ja helmien väri vaikuttaa munan väritykseen. Kokeile samanvärisiä helmiä ja paljetteja tai erivärisiä yhdistelmiä. Muistele väriopin sääntöjä: sähäkän lopputuloksen saat vastaväreillä (keltainen – violetti, sininen – oranssi, punainen – vihreä), lähivärit luovat rauhallisemman tunnelman (sinisen ja vihreän sävyt tai keltaisen ja oranssin sävyt). Paljettien tasainen ja ”kuppipuoli” saavat myös aikaan erilaisen vaikutelman.

Kuvan pääsiäismunat ja valmistusohjeen antoi opistosihteeri Sari Äijälä. Värikästä pääsiäisen odotusta!

0 Kommenttia

Jätä kommentti