Vieraita Raahesta

 Tervetuloa katsomaan Raahe-opiston opiskelijoiden töitä, jotka ovat esillä Opistotalon vitriineissä 2.-15.3., Helsinginkatu 26:ssa.

Raahe-opisto on Raahen kaupungin omistama opetuslautakunnan alainen yleissivistävää opetusta järjestävä oppilaitos. Sen toiminta-alueena on Raahen kaupunki ja Pyhäjoen kunta. Kahden päätoimisen opettajan ja rehtorin lisäksi opistolla toimii noin 114 tuntiopettajaa ja luennoitsijaa.

Raahe-opisto toimii vapaan sivistystyön perustehtävän mukaisesti noudattaen elinikäisen oppimisen periaatetta. Erilaiset käsityökurssit ovat Raahen seudulla hyvin suosittuja, kertoo tekstiiliopettaja Anu Junes-Kähkölä.

Raahe -opistolla ja Helsingin työväenopistolla on meneillään vaihtonäyttely, jossa kahden kirjontaryhmän opiskelijoiden työt ovat matkanneet esille toiselle puolen Suomea. Raahelaisten luovan kirjonnan ryhmän opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Opistotalolla esillä olevat kirjotut teokset. Teemana ryhmällä oli ”Parhaat puoleni”, jokainen  opiskelija käsitteli aihetta henkilökohtaisesta näkökulmasta – ajatukset ovat kulkeneet aina reippaasta huumorista elämän varjopuoliin. Helsinkiläisten ryhmä painoi ja kirjoi ”Omakuvat” – nämä työt ovat vuorostaan esillä Raahessa Galleria Myötätuulessa. Raahe-opiston blogista voit lukea jutun näyttelystä.

 Raahe –opistosta vaihtonäyttelyyn osallistuivat:

 KATRI LAINE

ELISE LUJALA

IRENE JOKITALO

TUIJA TÖRMIKOSKI

ANJA UKONAHO

TERTTU OJANIEMI

MERJA PELKONEN

TUIJA JÄRVELÄ-UUSITALO

PIRKKO VIRPI

SUSANNA KORVA

HELVI KUULA

RIITTA SYRI

HANNA KALLIOKOSKI

SIRKKA-LEENA MERVOLA

ESTERI KOPPEROINEN

ANU JUNES-KÄHKÖLÄ

0 Kommenttia

Jätä kommentti