Terveiset Espanjan Aurinkorannikolta

Leppoisaa tunnelmaa, käsitöitä ja kahvittelua neule-kahvilassa. Hola ja terveiset sinne Helsinkiin aurinkoisesta Fuengirolasta!

Sofia-opisto on Aurinkorannikolla toimiva suomalainen opisto, joka tarjoaa monenlaisia opintomahdollisuuksia espanjasta tähtitieteeseen, filosofiasta pilatekseen ja latinotansseista makrameehen. Opistoa ylläpitää Sofian kannatusyhdistys ry, joka saa tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.
Sofia-opistolla tarjotaan monipuolista käsityönopetusta eri tekniikoilla ja materiaaleilla. Tarjolla on lukukauden mittaisia viikoittaisia kursseja, lyhytkursseja sekä vuodenaikoihin ja juhliin liittyviä askarteluhetkiä. Yhteistyö Helsingin Työväenopiston kanssa mahdollistaa myös käsityöhön liittyvien etäluentojen kuulemisen ja näkemisen. Suurin osa Sofia-opiston opiskelijoista on aikuisia, mutta mukana on myös nuoria harrastajia.

Lasten kädentaitojen työpajalaiset tekivät pankkeja laminoimalla sanomalehtipaperia ilmapallon päälle. Tässä Angry Birds –hahmo ottaa aurinkoa Fuengirolan rantahiekalla. Kuva ja kuvankäsittely Timo Blomqvist.

Tänä lukuvuonna viikoittaisia kädentaitojen työpajoja on tarjottu aikuisille, nuorille sekä lapsille. Työpajoilla pääsee kokeilemaan monenlaisia eri tekniikoita ja materiaaleja asiakasryhmälle sopivien pienten projektien muodossa. Aikuisten työpajalla olemme mm. huovuttaneet helmiä, tehneet koruja ja painaneet kangasta. Nuorten ryhmässä olemme taitelleet origameja, tehneet joulukalenterit ja tuunanneet päiväkirjoja. Lasten työpajassa on syntynyt mm. eläintarhan eläimiä wc-rullista sekä ilmapallon päälle laminoituja possu- ja Angry Birds-aiheisia pankkeja. Työpajojen tavoitteena on kannustaa kokeilemaan eri materiaaleja sekä tarjota tilaisuus oppia uusia taitoja ja toteuttaa omannäköisiä käsin tehtyjä teoksia.

Lyhytkursseilla pääsee tutustumaan tiettyyn aiheeseen laajemmin. Tänä lukuvuonna opetuksessa on kuvanveistoa, kirjansidontaa, ruukkujen ja vatien valmistusta betonista, sekä Kädentaidoilla kierrättämään -kurssi, jolla mm. punoimme sanomalehdistä koreja sekä tutustuimme ekologiseen designiin ja taiteeseen.

Sofia-opiston käsityötarjontaan kuuluu myös viikoittainen neulekahvila,  vapaamuotoinen käsitöistä kiinnostuneille tarkoitettu kokoontumispaikka. Viikottain mukana on reilu kaksikymmentä neulekärpäsen puremaa naista. Kahvilassa neulotaan ja virkataan lahjoituksia malagalaiseen lastenkotiin, mm. sukkia, kännykkäpusseja, pipoja ja huiveja.  Parhaillaan suunnitellaan espanjalaisten, vähävaraisten ja kodittomien ihmisten auttamista. Hyvin samantyylinen on maanantaisin kokoontuva Kahvitellen käsitöitä,  jossa lisäksi on mahdollista järjestää muuta käsityön opetusta osallistujien kiinnostuksen mukaan. Käytössä on myös ompelukone. Vuodenaikoihin liittyviä koko perheelle suunnattuja askarteluhetkiä ovat olleet joulukoristeiden askartelu ja ystävänpäivän askartelutapahtuma.

Jännittävä hetki kipsiveistos-lyhytkurssilla kun muotti avataan. Kuva Timo Blomqvist.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan käsityönopetukseen Aurinkorannikolle!

Ystävällisin terveisin

Minna Jaakola
Ohjaustoiminnan (AMK) koulutusohjelmasta työharjoittelijana Sofia-opistolla ja ohjaa kädentaitoja.

0 Kommenttia

Jätä kommentti