Ilon olon ratikat ja bussit Taiteiden yössä

Työväenopiston käsityönopettajat tekivät penkinpäällisiä ratikkaan. Tempaus on Helsingin seudun tekstiiliopettajien ja se toteutetiin WDC-hengessä. Ratikka ja bussit ovat liikenteessä huomiseen iltaan klo 18 asti, joilloin huput puretaan pois.

Liikenteen ohjauksesta puh. 310 34962 saa tietoa missä vaunu 36 on liiketeessä. Tänään torstaina se ajaa kolmosen reittiä Eläintarhan pysäkkiä kohti niin, että esim. Hakaniemen torin se ohittaa noin 15.28, 16.40, 17.50, 19.00, 20.09 ja 21.09. Tänään vaunu 36 ajaa hallille niin, että 21.50 jälkeen se ei enää ole liikenteessä.

Ilon olon ratikat ja bussit -projektissa lapset, nuoret ja aikuiset ottavat haltuun julkisia liikennevälineitä eri oppimisryhmissä suunniteltujen ja toteutettujen istuinpäällisten avulla. Matkustajien käyttöön tarjotaan lisäksi oppilasryhmissä valmistettuja pelejä, jotka ohjaavat uudenlaista toimintaa julkiseen tilaan pyrkien vaikuttamaan matkustajien viihtyvyyteen.

Ilon olon ratikat ja bussit näkyvät Helsingin katukuvassa Taiteiden yönä 23.8.2012, jolloin matkustajat pääsevät kokeilemaan uudenlaista designia ratiolinjalla 3 ja Jokeri-bussin linjalla 550. Projekti kootaan tempauksen jälkeen näyttelyksi designpääkaupunkivuoden Paviljonkiin, jossa se on esillä 29.8.–2.9.2012. Näyttelyn avajaisia vietetään 28.8.2012 runsaan ohjelman merkeissä. 

Projektin ovat toteuttaneet Helsingin seudun tekstiiliopettajat ry ja Helsingin teknisten aineiden opettajat – HTAO ry yhdessä opiskelijoidensa kanssa. Yhteisiä koulutuspäiviä on järjestetty Designmuseossa, joka on myös projektinäyttelyn yhteistyökumppani.  

Ilon olon ratikat ja bussit -projektissa on mukana yhteensä 30 koulua ja oppilaitosta. Sadat tekijät alakoululaisista aikuisiin ovat toteuttaneet 130 istuinpäällistä matkustajien käyttöön pari- tai ryhmätöinä. Istuinpäällisiä on työstetty käyttäen ompelua, neulontaa, kudontaa, virkkausta, huovutusta, kankaanpainantaa, kirjontaa ja ryijytekniikkaa.

Erilaisia työmenetelmiä päästään kokeilemaan projektinäyttelyyn liittyvien tapahtumien aikana. Itse tekemisen ohella avataan keskustelua yhteisistä tiloista ja yhteisöllisyydestä. 

Avajaispäivänä tapahtumissa 28.8. tehdään esimerkiksi “arjen luksusta” Aurinkolahden peruskoulun oppilaiden ohjauksessa sekä kuullaan tekstiilitaiteilija Virpi Vesanen-Laukkasen kertovan yhteisötaideprojekteistaan.

0 Kommenttia

Jätä kommentti