Kierrätystä Kaapelitehtaalla

Helsingin  työväenopisto on mukana Kierrätystehdas -tapahtumassa tänä vuonna Aika kiertää -teemalla. Tervetuloa osallistumaan erilaisiin pajoihin ja seuraamaan eri ainealojen esityksiä. Työväenopiston toiminnasta, opiskelusta ja tulevista syksyn ja kevään kursseista saa tietoa opiston infopisteessä pajojen yhteydessä.

Kotitalousopetuksen työpajassa voi tutustua ruokakulttuurissamme käynnissä olevaan muutokseen. Esillä on raaka-aineita, keittokirjoja ja erilaisia kattauksia kuvaamassa ruoan, ruokalajien ja ruokailutapojen muuttumista ja vaihtumista vuosikymmenten saatossa. Ruokakulttuuriimme on tullut paljon uusia raaka-aineita, uusia ruokalajeja ja monenlaisia välineitä. Toisaalta taas tutut raaka-aineet ja tavat ovat tulleet uudelleen ”muotiin”. Nyt arvostetaan luomua, kotimaisuutta ja lähiruokaa. Punajuuret, speltit, sienet ja mustikat ovat superruokaa, suoraan isomummon keittiöstä. Työpajassa voi pohtia omaa tapaansa olla osa suomalaista ruokakulttuuria. Oletko uudistaja, tapojen ylläpitäjä, perinteen kuljettaja vai jotain ihan muuta? Pisteessä voi myös osallistua tehtäviin ja arvontaan.

Käsityön kahvipussipajassa punotaan pieniä ”sydänkoreja” ja pannunalusia.
Kuvataideopettajat ohjaavat yhteisten mosaiikkitöiden tekemisessä.
Infopisteen ohessa voi myös taitella erikokoisia kompostipusseja sanomalehdistä. Opiston teatteri-ilmaisun pajassa lapset voivat kokeilla erilaisia hattuja ja vaatteita ja leikkivät hetken historiallisen Helsingin tunnelmissa. Yleisön joukossa kiertelee myös eri aikakausien henkilöitä pukuineen.

Pajoissa on valmiina materiaaleja. Sanomalehtiä ja kahvipusseja voi myös tuoda mukanaan ja kierrättää pajoissa. Pajoihin voivat osallistua kaikenikäiset, tosin osassa pajoista aikuisen apu saattaa olla perheen pienimmille tarpeen. Työpajojen osallistumiskielet: suomi ja englanti

Työpajojen ohessa on esillä opiston käsityökursseilla kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Lisäksi molempien tapahtumapäivien aikana osastolla järjestetään toistuva elokuvaesitys. Mitä luonto on? -lyhytelokuvassa lapset kertovat omin sanoin luonnon ja sen suojelun merkityksestä. Videon kestoaika on noin 10 minuuttia. Esitys on suomenkielinen.

Kierrätystehdas avoinna:

la-su 5.-6.5.2012

klo10-17

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1

0 Kommenttia

Jätä kommentti