Sirpa-matkasilitysrauta

Sain Sirpan ystävltäni Helenalta, joka oli perinyt sen tädiltään.

Sirpa on matkasilitysrauta. Pakkauslaatikossa kerrotaan, että Sirpa on valmistettu Leonard Lindelöfin konetehdas Oy:ssä Helsingissä. Valmistusvuotta ei kerrota, mutta erään museon sivuilta löytyy tieto, että Sirpa on 50-luvulta niinkuin minäkin.

”Sirpa soveltuu käytettäväksi sekä 127 V että 220 V Jännitteellä. Mikäli jännitettä silityspaikalla ei tunneta käännetään vipukatkaisijan vipu 220V:iin. Jos lämpiäminen nyt tapahtuu normaalia huomattavasti hitaammin, on jännite 127 V ja tällöin käännetään vipukatkaisia 127 V:iin, jolloin lämpiäminen tapahtuu normaalisti.” Näin opastaa pakkauslaatikon teksti, joka on ruotsiksi toisessa päädyssä.

Sirpa on kaunis ja suloinen. En kuitenkaan ottaisi sitä matkalle mukaan, sillä maadoittamaton pistoke sattaisi tuottaa ongelmaa ja Sirpa – vaikka näyttää sievältä ja somalta – painaa laatikkoineen liki 800 grammaa.

0 Kommenttia

Jätä kommentti