Parhaat puoleni -lopputyönäyttely

Opistotalossa on esillä tammikuun ajan käsityön taiteen perusopintojen lopputyönäyttely Parhaat puoleni ja niihin liittyvät mielenkiintoiset portfoliot.

Mitkä ovat sinun parhaat puolesi? Osaatko leipoa maailman makoisimmat korvapuustit, kuunnella ahdistunutta ystävää vai onko sinulla kenties säihkysääret? Taiteen perusopetuksen opiskelijat pohtivat tuota samaa asiaa jokainen omalta kohdaltaan ja kirjasivat niitä ylös.  Suunnitteluprosessi jatkui pohdinnalla, miten ao. ominaisuudet voisivat näkyä tuotteissa tai miten tuotteen avulla niitä voisi korostaa. Jokainen opiskelija suunnitteli ja toteutti teeman pohjalta asusteenomaisen yläosan jollain opintojen aikana käsitellyllä tekniikalla. Osan persoonallisista lopputöistä näet tekijöidensä päällä valokuvaaja Ulla Paakkunaisen kuvaamina tästä: Parhaat puoleni.

Tervetuloa katsomaan lopputöitä ja niistä kertovia upeita portfolioita. Näyttely on avoinna Opistotalon 2.krs (Helsinginkatu 26) aulassa 10.1.-29.1. arkisin klo 9-21, la-su 21.-22.1. ja 28.-29.1. klo 10-15.

Helsingin työväenopisto on järjestänyt käsityön taiteen perusopetusta aikuisille vuodesta 1994 lähtien. Aikuisille suunnatussa opintokokonaisuudessa on keskeisenä tavoitteena kehittää omaa käsityöilmaisua ja oppia luovaa suunnittelua. Opetus perustuu OPH:n vuonna 2002 antamiin Taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden laajan oppimäärän perusteisiin ja niiden pohjalta tehtyyn opetussuunnitelmaan.  Opinnot jakautuvat erillisiin perusopintoihin (20 op) ja syventäviin opintoihin (28op). Opetus toteutetaan itäisessä ja keskisessä alueopistossa.

Ryhmät kokoontuvat 2,5-3 vuoden ajan opetuskaudella noin kerran viikossa sekä muutamina viikonloppuina; lisäksi opintoihin kuuluu opiskelijan omavalintaisia, tavoitteiden mukaan valittuja opintoja. Opiskelijat saavat palautetta työskentelystään sekä ryhmäläisiltä että opettajilta. Lisätietoja opintokokonaisuudesta myös opiston nettisivuilta www.hel.fi/tyovaenopisto>Opiskelu>Käsityö>Käsityön taiteen perusopetus.

0 Kommenttia

Jätä kommentti