Smokkipoimuja

Kun olin pieni tyttö, minulla oli samettinen juhlamekko, jonka etumus oli kokonaan poimutettu ja poimut koottu hauskoiksi kuvioiksi.

Smokkipoimutuksessa poimuttavat etupistot ovat aivan tarkasti kohdakkain. Opistolle on hankittu laite, jolla pieniä poimutelmia voi tehdä ihan konkreettisesti käden käänteessä. Toki lankojen pujoittamiseen menee aikaa, mutta poimulankojen ”ompeleminen” tapahtuu yhtäaikaa monella neulaalla, kun pyörästä käännetään.

Smokkipoimutuskurssilla opit poimuttamaan ompelukoneella ja voit kokeilla opiston poimuja ja pieniä laskoksia tekevää laitetta.  Poimuharjat ommellaan kiinni toisiinsa ja samalla muodostetaan vaihtelevia kuvioita. Laskoksiin lisätään helmiä ja paljetteja.
Ompele tyynynpäällisiä, kirjo koristeellinen osa laukkuun tai poimuta styrox-pallon päälle joulukoristeita. Reliefimäistä pintaa voi käyttää myös osana tilkkutyötä. 

1 Kommenttia
  • Elina Svensson

    Vastaa

    Olen ilmoittautunut kaksi kertaa viimeisen viiden vuoden aikana jolloin tätä aihetta on ollut tarjolla työväenopistolla ja molemmilla kerroilla kurssi on peruttu liian vähäisen osallistujamäärän takia. Harmillista sillä minusta tämä olisi ollut mielenkiintoinen aihe. Toivottavasti ihmiset innostuu tästä ja opisto tarjoaa kurssia.

Jätä kommentti