Itseni näköinen nukke – Make a Doll and make it to be yourself Kurssiuutuus!

Valmistamme tekstiilinukkeja erilaisista materiaaleista mixed-media -menetelmällä (kankaat, pyyheliinat, vanhat vaatekappaleet, napit, pitsit, helmet jne.) ja yritämme saada ne näyttämään itseltämme. We will make a textile doll from any interesting material in mixed-media -technique (old linen, towel, used clothes, buttons, lace, ribbons, helmets a.s.o) and will try to make it represent ourselves.

One pattern, many different dolls. In this course we will sew a fabric doll and make it to represent ourselves: to be similar to the little girl we once were, the wild teenager or the woman we are today or want to be in the future (or in our dreams). Nothing can limit our imagination. We will play with fabrics, paints, buttons, beads and pencils and will try stamps, lace and ribbons, wool, linen, yarn or lametta to express our inner beings. Sewing, glueing, crochet, knitting, drawing, embroidery, everything is possible and will lead us to the very special and unique creatures that we all are, to ourselves.

   

Ein Schnitt – viele verschiedene Puppen. In diesem Kurs nähen wir eine Stoffpuppe und machen sie uns ähnlich, wir stellen eine Figur her, die uns selber repräsentiert, sei es das kleine Mädchen, das wir einmal waren, der wilde Teenager oder die Frau, die wir heute oder in Zukunft sein oder werden wollen, vielleicht auch nur im Traum. Der Phantasie sind keine Grenzen gesetzt. Wir spielen und experimentieren mit Stoffen, Farben, Borten, Knöpfen, Perlen und Stiften, können Stempel, Spitzen und Bänder, Wolle, Leinen, Flachs oder Lametta verwenden, um uns auszudrücken. Nähen, stricken, kleben, häkeln, malen, alle Techniken sind erlaubt und werden zu ganz einmaligen Kreationen führen, die wir alle sind, zu uns selbst.

Yksi malli, useita eri nukkeja. Kurssilla ommellaan kangasnukke ja tehdään siitä itsesi näköinen, sellainen kuin olit pikkutyttönä, villi teini, nainen tänään tai millainen haluat olla tulevaisuudessa (tai unelmissa). Mikään ei voi rajoittaa mielikuvitusta. Leikimme kankailla, maaleilla, napeilla, helmillä ja kynillä ja käytämme pitsejä ja nauhoja sekä villa- ja pellavalankaa tai lamellia ilmaisemaan sisintä olentoa. Ompelu, liimaaminen, virkkaus, neulonta, piirustus, kirjonta …kaikki tämä on mahdollista ja johtaa meidät hyvin erilaisiin ja ainutlaatuisiin olentoihin, joita me kaikki olemme, itsellemme.

   

Itseni näköinen nukke – Make a Doll and make it to be yourself
koodi 111025, kurssimaksu 20 t/25,00 euroa
Opetuskielet: suomi/englanti/saksa. Instruction in Finnish/ English/ German.
Ajankohta 21.1. ja 29.–30.1.2011 pe klo 17.30–20.45 ja la–su klo 10.00–16.45.
Eteläinen alueopisto/Kaapelitehdas. Ilmoittautuminen alkaa 9.12.2010 klo 11.00 puh. 09-310 88610.

Susanne Mensing-Varila

0 Kommenttia

Jätä kommentti