Opettajat kaavaopissa

Kymmenkunta työväenopiston vaatetuksen opettajaa osallistui kesäkuun alussa kaksipäiväiseen koulutukseen, jossa tutustuttiin Grafis -kaavoitusohjelmistoon ja opeteltiin mm. valmiiden mittataulukoiden käyttöä, niiden muuttamista omille henkilökohtaisille mitoille ja vartalon muodoille, kaavojen kuosittelua suunniteltua mallia vastaavaksi sekä tulostamista. Kouluttajana oli Liisa Turtiainen.

Ohjelmistossa on useita eri kaavajärjestelmiä mittataulukoineen naisille, miehille ja lapsille sekä runsaasti interaktiivisia peruskaavoja ja yleisimpien mallipohjien mukaan kuositeltuja kaavoja eri kaavaväljyyksillä. Alkuun uuden ohjelman opettelu on tietenkin hieman vaivaa vaativaa, mutta interaktiivisuus tuntui mukavalta. Jos on ohjelman avulla muokannut jakun kaavan, kuositellut siihen kauluksen ja muuttanut sen jälkeen mieltään (mikä naisille sallittakoon) esimerkiksi pääntien koon ja kauluksen avautumisen suhteen, niin ohjelma tekee vaivattomasti kaulukseen ja miehustaan tarvittavat muutokset. Tulostaminen onnistuu A4-arkeille.

Opistoon on hankittu lisenssit Grafis -kaavoitusohjelmistoon. Sitä voi opistossa käyttää samanaikaisesti kahdelta koneelta. Tavoitteena on ottaa ohjelma käyttöön pikku hiljaa kaavoituksen ja vaatetuksen opetuksessa.

Inga Pihlhjerta & Outi Honkimaa

0 Kommenttia

Jätä kommentti