Huopapintoja

Huovutuksen jatkokurssilla kokeiltiin erilaisten kankaiden, lankojen ja silkkikuidun yhdistämistä huopaan sekä erilaisten kolmiulotteisten pintojen huovuttamista.

Huovuttamalla voi valmistaa ihanan ohuen huivin, kun pohjana käyttää esim. valmista silkkihuivia. Joillakin kehräämöillä on myynnissä myös valmiiksi yhteen karstattua villa- ja silkkikuitua. Koska silkkikuitu ei kutistu vanutuksessa, se muodostaa huovan pintaan hauskoja kiharaisia muotoja. Huopaan saa tarttumaan myös kovia metallilankoja, kun joihinkin kohtiin laittaa päälle ohuelti villaa. Kuvassa Mari Hanhiniemen sininen huivi ja huovutettu laukku.

Kuva: K. Soukka  Kuva: K. Soukka

Villakerrosten väliin voi piilottaa vaikkapa lasikuulia tai nappeja. Kun ne poistetaan vanutuksen jälkeen, syntyy hauskoja kolmiulotteisia pintoja. Kuvissa Hanna Ojasen vihreän huivin pintaan lasikuulilla aikaansaatuja onttoja pallukoita ja Soili Kokkosen valkoista nappipintaa.

Kuva: K.Soukka  Kuva: K. Soukka

Kurssilla tehtiin myös perinteisesti huovutettuja kolmiulotteisia muotoja kuten hattuja, leluja ja koristeita. Kuvissa Kati Kivelän kissalelu (vielä ilman silmiä) ja lapsen hattu sekä Eeva Simiö-Ighmourin ruusuhattu.

Kuva: K. Soukka  Kuva: K.Soukka

Kuva: K. Soukka  Kuva: K. Soukka

Teksti: Kirsti Soukka

0 Kommenttia

Jätä kommentti