Torkkupeitto solmioista ja huiveista

Tilkkujen käsin ompelu on erittäin rentouttavaa ja terapeuttista. Kuusikulmioiden ompeluun ei tarvita ompelukonetta, joten se on kiva tekniikka tehtäväksi matkoilla ja vaikka kesämökin laiturilla.

Silkkinen torkkupeitto on syntynyt omista ja kirpputorilta ostetuista sekä kylän miehiltä saaduista solmioista. Joukkoon on lisätty myös huiveja ja kesäinen mekko.

Kuusikulmiota on 525 kappaletta, niiden koko on noin 7 cm. Solmiot on ensin purettu tasoksi, pesty ja silitetty.  Palat on leikattu ja ommeltu käsin yhteen. Valmiin peiton koko on noin 100 cm x 200 cm. Työn on ommellut Anneli Kalke.

Ihana torkkupeitto on syntynyt ”Tilkkutyö- ateljee” -kurssilla, jossa tilkkutöitä pidemmän aikaa harrastaneet työskentelevät joka toinen kerta itsenäisesti ja joka toinen kerta opettajan ohjauksessa. Tällöin kerrataan perusasioita, tutustutaan uusiin malleihin ja tilkkutöissä käytettäviin materiaaleihin.

Outi Honkimaa

2 Kommenttia
 • Maritta

  Vastaa

  Kivan näköinen peitto, ja mukava idea käyttää vanhat kravatit tällä tavalla.
  Mm. Sodankylän tilkkukilta Tilkkutähdet myy hexagon-mallineita. Kannattaa tilata valmiit mallineet, jotta jää enemmän aikaa itse ompelulle.

 • toni haapala

  Vastaa

  Minulla olisi uusia todella hienoja silkkisolmioita tarjolla noin 150-200 kpl, solmiot ovat vielä liikkeen paketissa..jos käsityöläisiä kiinnostaa, voi ommella vaikka erikoisen puvuntakin..

Jätä kommentti