Sanomalehdestä moneksi

Sanomalehti on melko moneksi taipuvaa tavaraa. Aamulla kun sanomalehti putoaa postilaatikkoon, sen uutuudentuoksu ja tuoreus tarttuu ja herättää uuteen aamuun. Aamiaista syödessä ja samalla lehteä lukiessa karttuu tietoni päivän tapahtumista ja tapahtuneiden asioiden ustoista. Sanomalehti viisastuttaa, ajattelen.

Iltapäivällä sanomalehti voi olla jo muussa käytössä, se voi olla askartelualustana liimauksessa tai maalauksessa, siitä on voitu leikata kuvia ja tekstejä lasten kollaaseja varten tai revitty suikaleita liisterin kanssa muotoiltavaksi, tai hula-hameeksi. Sitä voi käyttää harjoittelumateriaalina treenatessa muodin huipulle…

Välillä sanomalehdestä taitellaan hattu tai toisinpäin aseteltuna siitä tulee biojätepussi. Yhtä kaikki, taas käytössä.

Sanomalehti on tämän ajan tuohi! Sanomalehti on mainio materiaali perinteiseen ja uudempaankin punontaan. Siitä taitellaan nauhoja ja niitä käytetään kuin tuohisiisnoja. Nauhan taittelun voi suunnitella niin, että nauhassa näkyy vain sarjakuvat tai jokin sivun väri. Taittelu tuntuu erikoiselta: se on pienen opettelun jälkeen hallittavissa, se on käsiä kuivattavaa ja muste tarttuu sormiin, mutta se on terapeuttista.

Esiäitiemme ja –isiemme tekniikka siirtyy uusille sukupolville kun sanomalehdestä, nykyaikaisesta materiaalista  punotaan vaikkapa palttinakori. Taidokas tekniikka ja kaunis muoto sopivat hyvin kestävän kehityksen henkeen ja nykyihmisen visuaaliseen maailmaan.

Ja kaikkein hienointa on se kokemus, miten käsillä tekeminen meihin jokaiseen vaikuttaa.

Kurssilla on vielä muutamia vapaita paikkoja. Jos kiinnostuit, niin kysy lisää työväenopiston toimistosta p. 09 310 88610  Paperinpunonta kierrätysmateriaaleista (koodi 101699) työväenopistossa, eteläisessä alueopistossa 9.4.-11.4.

Seija-Sisko Mustonen

0 Kommenttia

Jätä kommentti