Erityisryhmien opetus

Työväenopiston käsityökurssit tarjoavat monipuolisen opetustarjonnan ja kohtaamispaikan erilaisille ihmisille.

Mielenterveyskuntoutujat

Mielenterveyskuntoutujien ryhmässä vaihdetaan paljon ajatuksia, viikon fiiliksiä  ja elämänkokemuksia ompelun ohella. Ryhmän jäsenet ovat olleet mukana jo vuosia, mutta he ottavat helposti mukaan myös uusia tulokkaita. Kosketukset, kannustukset ja pienet huomionosoitukset ovat tärkeitä. Ompelutöitä tehdään omien kykyjen ja halujen mukaan, yhtä hyvin paikalle voi tulla tekemään esimerkiksi korjaus-, huovutus- tai neulontatöitä. Ryhmähenki ja yhdessäolo ja toisten tukeminen ovat yhtä tärkeitä kuin käsillä tekeminen. Vuosien aikana voi nähdä kuinka opiskelijoiden vointi kohenee. Yksi heistä sai kannustuksen avulla aikaiseksi  hääpuvun tyttärelleen. Hän ei olisi ikinä uskonut sen olevan mahdollista ja usko omiin kykyihin ja mahdollisuuksiin kasvoi huomattavasti.

Maahanmuuttajat

Maahanmuuttajien  kurssilla voi olla opiskelijoita, jotka eivät ole koskaan käyttäneet mitään koneita, saati ompelukonetta tai osa voi olla jopa alan koulutuksen saaneita. Tämä selviää usein vasta  myöhemmin, kun tutustutaan paremmin. Kaikki saavat kurssilla ommella sitä, mihin heidän taitonsa yltävät, tyynyliinasta jakkuun. Kursseilla olemme saaneet ihailla intialaista tanssia ja eri maiden musiikkia. Olemme päässeet tutustumaan japanilaisiin kimonoihin, itämaisiin kansanpukuihin sekä niiden omistajien kertomuksiin. Olemme kuulleet eurooppalaisten, aasialaisten, afrikkalaisten sekä pohjois- ja eteläamerikkalaisten tapakulttuurista ja juhlapyhien vietosta. Kurssin kohokohta on joulun- ja kevään päätöskerta, jolloin saamme maistella eri maiden herkkuja ja vaihdella reseptejä.

Mia Porter

0 Kommenttia

Jätä kommentti