Pöksyt palasiksi ja pipoksi päähän

Pesukoneeseen eksynyt villapaita, isoäidin puhki kulutettu pellavapyyhe, nahkasohvan kuluneet päälliset, käytetyn vesivärilehtiön taustapahvi… Sekä kotoa että kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista löytyy usein erilaista materiaalia, jolle ei aina enää sellaisenaan ole käyttöä.

Tarvitset ehkä kuitenkin jonkin uuden tuotteen? Kierrätysmateriaalien käyttö käsitöissä voi olla päätös esimerkiksi ympäristönäkökulmasta tai taloudellisuuteen perustuen. Usein kierrätysmateriaaleilla on myös luonnetta, jota ei uusiin materiaaleihin ole vielä syntynyt. Kenties niihin liittyy myös tarinoita, jotka siirtyvät uuteen tuotteeseenkin muistojen mukana. Onko matkalla uuteen tuotteeseen mutkia? Välillä käytettävien tuotteiden rajoitteet synnyttävät uusia oivalluksia, jotka muuten jäisivät löytämättä. Kierrättäminen on yleistynyt ja vanhojen materiaalien käyttö sopii usein hyvin myös muillekin kursseille kuin kierrätyskursseille.

Maija Valtola

0 Kommenttia

Jätä kommentti