Nuppupeitot

Piskuisille keskosille alettiin ommella Nuppupeitteitä syksyllä 2003, kun olin edellisenä keväänä lukenut asiaa koskevan artikkelin. Artikkelin sisältö teki lähtemättömän vaikutuksen ja ajattelin heti, että työväenopistolle pitää saada kurssi, jolla näitä pieniä peitteitä ommellaan.

Nuppupeitteitä on ommeltu Amerikassa, josta idea on rantautunut Suomeen ja tänne on perustettu Nuppupeite ry. Tilkkutyöt sopivat erinomaisesti pienien – 40×40 cm –  peitteiden valmistamiseen, joten sellaisen kurssin myös perustin syksyn opetukseen.

Kurssin materiaalien hankinta olikin jo oma lukunsa kurssin toteuttamista. Opistolla ei ole määrärahoja tehdä materiaalihankintoja.  Lahjoitusmateriaalia saadakseni soittelin eri yrityksiin ja kerroin mihin materiaalia tarvitsen ja aina kun mainitsin keskoset niin materiaalin saanti oli turvattu.  Näin pääsimme kurssitoiminnassa alkuun ja innokkaita kurssilaisia oli silloin ja on edelleen runsaasti. Kurssille osallistuvien motivaationa on tehdä jotakin kaunista ja ilahduttaa sillä toisia, tässä tapauksessa pienen pientä keskosta tai tehohoitoa tarvitsevaa lasta ja hänen vanhempiaan. Nuppupeite annetaan heille omaksi.

Uudenmaan sairaanhoitopiirin Lasten teho-osasto vastaanottaa vuosittain yli 200 nuppupeittoa, jotka he antavat osaston keskosille ja muuten tehohoitoa tarvitseville sekä ympäristön lastensairaaloille. Vastaanotto sairaalassa on aina yhtä ilahduttavan ystävällistä, ja kurssilaisten into tehdä uusia peitteitä vain kasvaa.

Raija Torni

0 Kommenttia

Jätä kommentti