Kudotaan kangaspuilla videonauhoja!

Uusin ja ajankohtaisin kudontamateriaali on videonauha – siis vanhat VHS-nauhat. Nauha on yllättävän vahvaa, kevyttä ja riittoisaa. Siitä voi kutoa joko pelkästään tai jonkun puuvillalangan kanssa vuorotellen.

Videonauhan kirjaimellisesti loistava ominaisuus on sen kiilto: kudottu tuote kimaltelee valossa ja tuo siten aivan uuden ilmeen kudotulle työlle. Videonauhat sopivat yksinkertaisella palttinasidoksella kudottavaksi, jos ei halua kuvioita. Enemmän kutoneet voivat leikitellä kuvioilla, joten monia eri sidoksia voi kokeilla.

Kudoin puuvillalankaloimeen muutaman kassikankaan videonauhoista ja puuvillaneulelangoista. Sidoksena oli kuviollinen pitsisidos. Poljentaa muuttamalla sain kankaista aivan erilaiset, vaikka materiaalit olivat samat. Kankaista tuli kevyet ja kiiltävät. Kuviollisen pitsisidoksen nurja puoli ei ole kovin käytännöllinen, joten ompelin kasseihin vuorit. Sangallisen kassiin tein vuorin muovitetusta ulkoilukankaasta, jolloin kassista tuli ryhdikäs. Pitkähihnaisen kassiin ompelin värikkään vuorin puuvillakankaasta. Vuorista tein korkeamman, jolloin ompelin vetoketjun sulkemaan kassia. Kassi on jo arkikäytössä ja se on osoittautunut hyväksi.

Päivi Tiitinen

Päivi Tiitinen, 21.1.2010

Kerro artikkelista kaverille:

1 Trackbacks/Pingbacks

  1. Päivitysilmoitus: Ahneella kutojalla on … loppu? « Tuijan jutut on 5.5.2010

4 kommenttia artikkeliin: Kudotaan kangaspuilla videonauhoja!

Ritva Kurittu-Kalaja, 3.5.2010

Todella kaunista. Videonauhasta on todella moneksi, Mökillämme on ollut nyt 2 talvea pakkastestissä huussinmatto videonauhasta, hyvin kesti pakkaset.
Osa kuteesta oli muuta muovia.

Päivi Tiitinen, 18.5.2010

Kiitos Ritva videonauhamaton käyttökokemuksista. Hyvä tietää, että matto kesti pakkaset.
Minullakin on toinen kassi ollut hyvässä käytössä eikä se ole kärsinyt. Tosin painavimmat kirjat tai kansiot olen kantanut jossain muussa kassissa.
Mitä kaikkea muutakin olet kutonut videonauhoista?

Ritva Kurittu-Kalaja, 23.6.2010

Tekeillä on iltapuku, kangas on kudottu jo vuosi sitten, katsotaan, josko saisin kesän aikana sen valmiiksi Sidos on pitsisidos

Hannele Koli-Siiteri, 29.9.2011

Minä kudoin kesällä rasymaton, jossa oli mausteena viseonauhaa. Suurin osa kuteista oli vanhoista lakanoista revittyä. Videonauha oli vähän niinkuin mausteena. Nyt lattialla matto kimmeltää ihanasti.

Aion piilottaa loputkin – toistasataa itsenaunoitettua videota – johonkin tekstiileihin.Tulos on lupaava!

Jätä kommenttisi:

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Suomi 100 vuotta: Kuinka vaatteita on uudistettu, korjattu ja muutettu?
Veneen kuomun kunnostus
Kävitkö Keravalla?
Käsityötarvikekirppis la 11.2.2017
Kudottu villahuopa lämmittää
Tervetuloa entisöimään itämaista mattoa!
Startti näyttelyyn Kaleidoskoopista – käsin
Kätkevätkö kaappisi ylimääräisiä lankoja?
Tekstiili etsii käyttöhistoriaa
Uusin räsymattoni