Helmityöt

Vuosisatoja ovat ihmiset ympäri maailmaa luoneet mitä monimutkaisimpia helmitöitä ainoastaan helmiä, neulaa ja lankaa käyttäen. Helmitöiden monipuolisuus usein yllättää aloittelevan ja välillä pitkäänkin helmitöitä tehneen harrastajan.

Pienistä lasihelmistä voi tehdä yksilöllisiä koruja, viehättäviä koristeita, kirjoa vaatteita tai sisustustekstiilejä, tehdä sisustuselementtejä ja asusteita. Pelkästään korujen ja koristeiden tekeminen pienistä helmistä on maailma, johon voi uppoutua loputtomiin. Pienenkin työn tekeminen haastaa tavoittelemaan teknistä taitavuutta ja tarkkuutta, materiaalin tuntemusta, värien sommittelua ja, jos haluaa uniikin työn, vielä mallin suunnittelua tai ainakin muokkausta.

Itse työskentely on rauhoittavaa. Kauniiden materiaalien kanssa työskentely tuo mielihyvää, pienillä helmillä työskentely vaatii keskittymistä ja värien suunnittelu imaisee mukaansa. Mallia ei useinkaan ensi katsomalta tunnista samaksi, kun värit on vaihdettu. Viehättävät ja tunnelmalliset koristeet valmistuvat parissa tunnissa. Koru vaatii jonkin verran enemmän aikaan. Käsin tehdyt uniikit korut ja koristeet valmistuvat siis suhteellisen lyhyessä ajassa ja itse tekeminen kiehtovaa ja rentouttavaa.

Minna Rautiainen

Raija Torni, 8.1.2010

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi:

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Kävitkö Keravalla?
Pääsiäispöytään
Opettaja opiskelijana
Helmivirkkauskurssin satoa
Helmipäivä Kanneltalossa 15.10. klo 10 – 15
Lasihelmien historiaa
Helmipäivä 30.10.2010
Leikitellen lasten kanssa