Tilkkutalojen taikaa

Ihanat tiili-, kivi- ja lauta-kuvioiset kankaat saivat minut innostumaan ajatuksesta lähteä valmistamaan kankaisia taloja. Pehmeitä taloja koristeeksi tai käyttöön. Taloja joita valmistetaan yhdistelemällä eri tekniikoita; erilaisia tilkkutyötekniikoita, käsin-, kone-, ja helmikirjontaa sekä applikaatiota.

Talojen tekemisessä viehättää erityisesti erilaisten tarinoiden ja maailmojen luominen. Millainen on mummon mökki tai tontun tupa? Jos olisin pöllö, niin millainen olisi pönttöni puussa? Näissä talo tarinoissani olen vasta päässyt alkuun. Tontun tupa on valmis ja se otetaan aina esiin joulukuussa jouluvalmistelujen alkamisen lähtölaukaukseksi. Vanhan rouvan tiilitalo on myös valmis, mutta se kaipaisi ympärilleen puutarhan, säntillisen ja selkeän. Pöllön pönttö on vielä kesken, mutta on sentään jo saanut paanukaton päällensä. Pöllö, joka pöntössä asuu on vähän äreä, arvonsa tunteva pöllö-herra ja tarkka omasta reviiristään.

Seuraavaksi haluan kokeilla jotain pienen pientä taloa, jossa asuu joku pienen pieni. Materiaalia talotarinoilleni löytyy, iso laatikko täynnä ihania kankaita, joita olen varastoinut pelkkästään otsikolla ”tilkkutalo materiaalia”. Talojen ompeleminen on aikaa vievää, mutta ihanaa näpertämistä, josta tulee aina hyvälle tuulelle.

Minna Apelgrén

Raija Torni, 16.6.2011

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi: