Tilkkupeittojen maailmanennätystempaus Senaatintorilla la 1.10.

Työväenopistossa saimme valmiiksi kaikkiaan yhdeksän isoäidinneliö-peittoa. Yksi on vielä kesken, mutta teemme sen valmiiksi ja toimitamme eteenpäin myöhemmin. Peittotalkoisiin osallistui kevään ja syksyn aikana työväenopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa. Isoäidinneliöiden virkattiin myös Kierrätystehdas-tapahtumassa toukokuussa. Lankoja saimme lahjoituksena. Kiitos kaikille, jotka osallistuitte virkkaamaan neliöitä ja lahjoititte lankoja.

Toivotamme iloa kaikille peiton saajille!

Maailmanennätystempauksen loppuhuipennus Helsingin Tuomiokirkon portailla lauantaina 1.10.2011 alkaen klo 8.oo Huom. mikäli aurinkoisista sääennusteista huolimatta lauantaina sataa, maailmanennätystempaus siirtyy lauantaihin 8.10.2011

AIKATAULU
8.00 – Transpoint tuo tilkkupeittokontin Senaatintorille ja martat ryhtyvät kokoamaan suurpeittoa Tuomikirkon portaille, peitot kootaan pienillä nippusiteillä (noin 4000 kpl!)
Marttojen neulekerho opastaa isoäidinneliön virkkaamisessa koko päivän ajan – omat kutimet mukaan! Neulekerhossa mukana myös neulova tenori Petri Bäckström.
Matti- ja maijamyöhäisten hyväntekeväisyyspeittoja otetaan vastaan Senaatintorilla klo 12.00 asti.
Tilkkupeittojen levittäminen Tuomiokirkon portaille valmis noin klo 14.00–15.00
Pauligin kahvivaunu on paikalla klo 9.00–15.00 ja kahvittaa yleisöä.
Tilaisuuden päätyttyä tilkkupeitto puretaan ja Transpoint kuljettaa pikkupeitot  matkalle hyväntekeväisyyskohteisiin Ensi- ja turvakotien liitolle sekä marttojen Kotirumba rullaamaan -teemakampanjan perheille.

Isoäidinneliöillä maailman suurin tilkkupeitto facebookryhmä
http://fi-fi.facebook.com/tilkkupeitto?sk=wall

Virkkaa iki-ihania isöäidinneliöitä
http://www.kaspaikka.fi/virkkaus/isoaidinnelio/index.html

Opi virkkaamaan neliö

Outi Honkimaa, 28.9.2011

Kerro artikkelista kaverille:

3 kommenttia artikkeliin: Tilkkupeittojen maailmanennätystempaus Senaatintorilla la 1.10.

Maija, 29.9.2011

Terveisiä peittopakettitalkoista. Peittoja näyttää kertyneen ainakin 4000!

Susanne Mensing-Varila, 30.9.2011

Ihanaaaaaa! Tulen katsomaan huomenna.

Laura, 11.10.2011

Tähän tempaukseen oli mukava osallistua. Onkohan jossain mahdollisesti kuvia sieltä senaatitorilta valmiista peitosta?

Jätä kommenttisi:

Marttaliiton Hidastamalla hyvinvointiin 2011–2013 -teemakampanjaan kuuluva tilkkupeittojen maailmanennätyskampanja lähti liikkeelle Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan yhteisen Tilkkurekan kyydissä viime talvena. Tilkkurekka kiersi eri puolilla Suomea 12 kaupungissa helmikuun aikana. Kampanja on jatkunut kevään ja kesän ajan ja huipentuu lauantaina 1. lokakuuta, kun tilkkupeitot levitetään Tuomiokirkon portaille.
Tempauksen jälkeen Guinnessin ennätysten kirjan edustajat tarkistavat ennätysyrityksen ja arvioivat jälkikäteen, hyväksytäänkö peitto maailman suurimmaksi virkatuksi tilkkupeitoksi. Tilkkupeittojen maailmanennätystempaukseen tavoitteena oli kerätä noin tuhat tilkkupeittoa ja tavoite näyttää täyttyvän. Peittojen lopullinen määrä varmistuu lauantain tilaisuudessa ja voi yllättää.
Martat, koululaiset ja käsityönharrastajat ympäri Suomea ovat ottaneet hyväntekeväisyyden sydämen asiakseen ja virkanneet perinteisistä isoäidinneliöistä koottavia tilkkupeittoja. Peitot luovutetaan tempauksen jälkeen Ensi- ja turvakotien liitolle ja marttojen Kotirumba rullaamaan -teemakampanjan perheille. Käsityön harrastajat ovat toivoneet, että osa peitoista lahjoitettaisiin Suomen 100-vuotialle vanhuksille, joille Kela ei enää viimekeväisen päätöksen seurauksena lahjoita lahjapeittoja.
Kampanjan tarkoituksena on hyväntekeväisyys, yhteisöllisyyden korostaminen sekä koululaisten kädentaitojen kehittäminen.
Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Kudontaluokissa kevät vaihtuu kesäksi
Vielä ehtii – Näkyväksi neulottu Keravalla
Suomi 100 vuotta: Kuinka vaatteita on uudistettu, korjattu ja muutettu?
Veneen kuomun kunnostus
Kävitkö Keravalla?
Käsityötarvikekirppis la 11.2.2017
Tervetuloa entisöimään itämaista mattoa!
Startti näyttelyyn Kaleidoskoopista – käsin
Kätkevätkö kaappisi ylimääräisiä lankoja?
Tekstiili etsii käyttöhistoriaa