Päivä hyväntekeväisyydelle 1.4.2012

Päivä hyväntekeväisyydelle tarjoaa auttamisesta kiinnostuneille pienen mahdollisuuden rakentaa parempaa maailmaa. Eikä tämä ole aprilliä!

Oulunkylätalon käsityöluokasta on jo muutamana vuotena kuulunut kevättalvisena viikonloppuna saksien suhinaa, ompelukoneen surinaa ja neulepuikkojen kilinää.

Nukkeja Unicefille
Ompelemme Anna ja Toivo -nukkeja Unicefille. Kaikki nuket ommellaan samalla kaavalla ja jalan saumaan upotetaan Unicef-merkki. Kukin saa muokata nuken mieleisekseen kasvoilla, hiuksilla ja vaatteilla. Nukkeen liitetään kortti, johon sen tekijä kirjoittaa nuken nimen ja halutessaan omat yhteystietonsa. Valmiit nuket lahjoitetaan Unicefille, joka järjestää nukeille ”adoption” eli ihmiset voivat lunastaa nukkeja 20 eurolla, millä yksi lapsi saa tarpeelliset rokotukset. Nuken uudesta kodista voidaan lähettää tekijälle postia ja kertoa esim. kuka nukella nyt leikkii ja missä se on.

Tilkkuja Äiti-Teresalle
Päivän aikana on myös mahdollista neuloa tilkkuja, joista läntisessä alueopistossa kootaan peitteitä jaettavaksi hyväntekeväisyyteen. Neulominen on helppoa ja sen voi aloittaa, vaikka ei vielä osaisikaan. Jos sinulla on omat noin numeroa 3 olevat puikot, niin ota mukaan, mutta ilmankin voi tulla.

Kissatyynyjä
Kolmantena hyväntekeväisyyden kohteena ovat eläimet. Käsityöluokissa syntyy vuodessa säkeitäin pientä tekstiilisilppua mm. saumuriompelusta. Opistossa silput kerätään talteen ja niillä täytetään tyynyjä, jotka päätyvät löytöeläintaloihin yms. eläimien makuualustoiksi. Tyynynpäälliset ommellaan lahjoituskankaista.

Kaikki edelläoleva pyritään valmistamaan kierrätysmateriaalista. Jokainen voi siis osallistumalla auttaa vähäosaisia ihmisiä ja eläimiä ja samalla maapalloa, kun jätettä menee vähemmän kaatopaikalle. Opistolaisyhdistys tarjoaa auttajille kahvit.

Inga Pihlhjerta, 28.3.2012

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi:

Missä
Oulunkylätalo, Kylänvanhimmantie 25
Milloin
Sunnuntaina 1.4. klo 10-15
Miten mukaan
Tervetuloa - vapaa pääsy!
Muuta
Opettajina Ulla Meskanen ja Inga Pihlhjerta

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Kudontaluokissa kevät vaihtuu kesäksi
Farkkupaja ma 8.5. klo 18-20
Vuoden tekstiilitaiteilija
Syfestivalen Tukholmassa
Suomi 100 vuotta: Kuinka vaatteita on uudistettu, korjattu ja muutettu?
Veneen kuomun kunnostus
Kävitkö Keravalla?
Käsityötarvikekirppis la 11.2.2017
Tervetuloa Maunula-taloon!
Kolmioita esillä vitriineissä