Onnea kansallispuku 129 v!

Kansallispuvun syntymäpäivä on 5.8. Pukuja juhlitaan pitkin syksyä mm. kansallispukutuuletuksissa ja Suomen Kansallispukukeskuksen jokavuotisella juhlapäivällä.

Tuuletukset ja picknikit

Helsingissä pukuja tuuleteltiin helteessä ihan keskellä kaupunkia, Kansalaistorilla, Musiikkitalon ja Kiasman välissä. Vaikka tuuli sai päähineiden pitsit lepattamaan, se oli kovin tervetullut seuralainen. Tilaisuuden järjestelyistä huolehtivat Suur-Helsingin kalevalaiset naiset.

Tuuletuksia on pitkin Suomea ja mm. Facebookin avoimessa Kansallispuku-ryhmässä on kuvia nähtävänä eri tapahtumista.

 

Suomen kansallispukukeskus

Pistos-koru CD_levystäLauantai 20.9. klo 11–17 kansallispukua juhlitaan Suomen Kansallispukukeskuksessa Jyväskylässä.

Yhdeksättä kertaa vietettävän kansallispuvun juhlapäivän teemana on pukeutumiseen vaikuttavat asiat, jotka tulevat lähimenneisyydestä ja vuosisatojen takaa sekä maantieteellisesti ihan naapurista mutta samalla kaukaa rajojen takaa.

Juhlapäivänä julkistetaan Jääsken tarkistettu naisen kansallispuku, joka on yleisön nähtävillä ensimmäisen kerran. Tilaisuudessa tutkija Leena Holst ja kansallispukukonsultti Taina Kangas esittelevät puvun ja kertovat puvun tarkistamisprosessista.

Juhlassa on mukana virolaisia osallistujia ja Taito-Kymenlaakson Pistos -hankkeen nuoret. Nuoret ovat tehneet uusia asusteita ja koruja, joiden juuret ovat kansanomaisessa pukeutumisessa ja kansallispuvuissa.

Lauantaina klo 12 on luento: Niin läheltä ja kaukaa.

 

Työväenopiston kansallispukukurssit

Helsingin työväenopiston kansallispukukursseilla voi valmistaa kokonaan uuden puvun aikuiselle tai lapselle tai korjata olemassa olevaa pukua aikaan ja vartalolle paremmin sopivaksi. Ilmonet.fi-palvelusta näkyvät opetusajat ja -paikat sekä vapaiden kurssipaikkojen tilanne koko pääkaupunkiseudulla. Kymin nainen

 

 

Inga Pihlhjerta, 8.8.2014

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi: